23 Ιουλ 2016
0 σχόλια

Προσέφυγαν στο ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο!

Προσέφυγαν στο ΣτΕ για τον Κυπαρισσιακό
Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τα μέτρα προστασίας στον Κυπαρισσιακό Κόλπο κατέθεσαν χθες οι δήμοι Ζαχάρως-Φιγαλείας, Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Τριφυλίας


στο Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, εκφράζοντας και έμπρακτα την αντίθεσή τους στις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαΐου του 2016 ο αναπλ. υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, εξέδωσε σχετική απόφαση για να αποτρέψει την άρση της αναστολής των οικοδομικών αδειών στις Θίνες της Κυπαρισσίας.

η σχετική απόφαση είναι το προσχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που είχε αναρτηθεί προς διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν οι αλλαγές που είχαν προταθεί στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη τον Απρίλιο στο Διοικητήριο.

Κύκλοι του δήμου Ζαχάρως τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του προωθούμενου Προεδρικού Διατάγματος και επιμένουν στην ακύρωση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης.

Από την πλευρά του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων η συναίνεση στη χθεσινή νομική ενέργεια συνιστά απόδειξη της σπουδαιότητας που επέχει ο Κυπαρισσιακός Κόλπος για την περιοχή και τονίστηκε από το περιβάλλον του δήμου ότι δεν θα υποχωρήσουν σε τίποτα και περιμένουν να δουν τις αλλαγές που είχαν συμφωνηθεί (π.χ. το όριο αρτιότητας στη δόμηση να πάει στα 10 στρ.) στο Προεδρικό Διάταγμα που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από την πλευρά του ο κ.Τσιρώνης είχε δηλώσει στα τέλη Μαΐου ότι οι αλλαγές που συζητήθηκαν στον Πύργο, θα αποτυπωθούν στο νέο Προεδρικό Διάταγμα, δεσμευόμενος μάλιστα για το όριο δόμησης στα 10 στρέμματα, και ότι η υπουργική απόφαση πάρθηκε με αποκλειστικό στόχο την απαγόρευση δόμησης στις Θίνες Κυπαρισσίας.

Π.Φωτ. - patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top