26 Αυγ 2016
0 σχόλια

Με προσωρινή σύνταξη μένουν επ' αόριστον 150.000 συνταξιούχοι με το νέο ασφαλιστικό

Με προσωρινή σύνταξη μένουν επ' αόριστον 150.000 συνταξιούχοι
Δέσμιοι των διατάξεων του νέου ασφαλιστικού βρίσκονται 150.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν προσωρινή σύνταξη και περιμένουν την τελική κύρια αποφαση των ασφαλιστικών ταμείων.


Κι αυτό γιατί η έκδοσή της οριστικής σύνταξης συνδέθηκε με κρυφή «ρήτρα» επανυπολογισμού, η οποία «δένει τα χέρια» των ταμείων.

Αυτό προκύπτει από την υπουργική απόφαση που ορίζει τη διαδικασία επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Στο άρθρο 5 της επίμαχης ΚΥΑ ορίζεται ότι σε κάθε νέα σύνταξη που εκδίδεται με τις προγενέστερες διατάξεις του ν. 4387/16 (σ.σ. το νέο ασφαλιστικό), διενεργείται ταυτόχρονα και επανυπολογισμός της με το νέο τρόπο που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος.

Πρακτικά η διάταξη αυτή σημαίνει, όπως παρατηρεί ο Ελεύθερος Τύπος, ότι οι 150.000 συνταξιούχοι που περιμένουν την οριστική σύνταξη κινδυνεύουν να μην την δουν ποτέ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 οπότε και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων.

Θα πρέπει δηλαδή ενώ αρκετοί από αυτούς εισπράττουν ήδη για 5,8 ή 12 μήνες 400 ή 500 ευρώ προσωρινής σύνταξης, να ζήσουν με αυτά τα χρήματα για άλλους 12 μήνες καθώς η διάταξη προβλέπει επανυπολογισμό επί της οριστικής απόφασης κύριας σύνταξης

Πηγή: newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top