24 Αυγ 2016
0 σχόλια

Είμαστε πια πρωταθλητές: Η Ελλάδα πρώτη στον κόσμο στη μείωση μισθών

Είμαστε πρωταθλητές Η Ελλάδα πρώτη στον κόσμο στη μείωση μισθών
Η παγκόσμια οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2007 είχε αντίκτυπο σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες, οι οποίες βυθίστηκαν στην ύφεση, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα για την ανάκαμψή τους.


Η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, είναι η χώρα που υπέστη τις μεγαλύτερες μειώσεις μισθών παγκοσμίως, καθώς και τη μεγαλύτερη αύξηση στα ποσοστά ανεργίας.

Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά της κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Σύμφωνα με τους πίνακες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 10,4%, ενώ η ανεργία αυξήθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Η χώρα μας είναι η πρωταθλήτρια χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και στις δύο κατηγορίες.

Ανάλογη μείωση μισθών, δηλαδή 10,4%, υπέστησαν και οι Βρετανοί όμως στο ίδιο διάστημα, τα ποσοστά ανεργίας στη Βρετανία μειώθηκαν κατά 0,6%, γεγονός που αναδεικνύει ότι τα μέτρα που ελήφθησαν απέδωσαν τουλάχιστον μία ισορροπία στην αγορά.

Τρίτη στη λίστα με τη μείωση των μισθών είναι η Πορτογαλία, με μόλις 3,7% και αύξηση της ανεργίας κατά 5,4 μονάδες.

Αντιθέτως, σε χώρες που ακολούθησαν μνημονιακά προγράμματα, όπως η Ελλάδα, ή αποφάσισαν υφεσιακά μέτρα, παρουσιάστηκε αύξηση των πραγματικών μισθών.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Ιταλία (0,9%), η Ιρλανδία (1,6%), η Ισπανία (2,8%), παρ΄ ότι αυξήθηκε προσωρινά η ανεργία, ιδιαίτερα δε σε Ισπανία και Ιρλανδία.

Πηγή: koolnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top