26 Αυγ 2016
0 σχόλια

Αμαλιάδα: Νέος ξεσηκωμός για το νοσοκομείο λόγω Παθολογικής

Αμαλιάδα ξεσηκωμός για το νοσοκομείο λόγω Παθολογικής
Μετά απο «εντέλεσθαι» της διοίκησης προς ιατρό με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων ασθενών


Μια αιφνίδια εξέλιξη το μεσημέρι της Πέμπτης, φέρνει σε θέση μάχης τους φορείς της Αμαλιάδας για το νοσοκομείο της πόλης.

Το «εντέλεσθαι» που έστειλε ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας για την εφημέρευση της παθολόγου του ΓΝ Αμαλιάδας στο Γ.Ν. Πύργου για σήμερα, με ταυτόχρονη όμως μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων ασθενών, σήμανε συναγερμό.

Τα σενάρια περί οριστικής αναστολής λειτουργίας του νοσοκομείου επανήλθαν πιο έντονα απο ποτέ και άμεσα ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Αμαλιάδας, αντέδρασε προκηρύσσοντας τετράωρη στάση εργασίας το πρωί και ταυτόχρονη κινητοποίηση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Αργά το απόγευμα της Δευτέρας συνεδρίαση η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για την διαχείριση του θέματος του νοσοκομείου από τη δημοτική αρχή, στο γραφείο του δημάρχου και σήμερα το πρωί αναμένεται και οι φορείς να βρεθούν στο νοσοκομείο για να εμποδίσουν κάθε μεταφορά ασθενών αλλά και την μετάβαση της γιατρού στο νοσοκομείο του Πύργου.

Όπως έγινε γνωστό η μεταφορά όλων των ασθενών της Παθολογικής είναι πρακτικά αδύνατη, καθώς νοσηλεύονται εκεί τέσσερια πολύ σοβαρά περιστατικά που δεν μπορούν να μετακινηθούν και κανένας γιατρός δεν μπορεί να αναλάβει μια τέτοια ευθύνη.

Στη σύσκεψη στο Λαζαράκειο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις παρουσία του δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, του προέδρου των εργαζομένων Βασίλη Μιχαλόπουλου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση και του πρώην διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Καραϊνδρου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα 25-8-2016 και ώρα 3 μ.μ. (άραγε τυχαία επιλέχθηκε αυτή η ώρα;) ο νέος διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας έστειλε «εντέλεσθαι» στην ΕΠ. της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας κα Δρόσου να εφημερεύσει αύριο 26-8-2016 στο Νοσοκομείο Πύργου με ταυτόχρονη μεταφορά όλων των νοσηλευόμενων ασθενών.

Αυτό αυτόματα σημαίνει προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής.

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων έκανε τις επαφές που έπρεπε οι οποίες απέβησαν άκαρπες. Οι διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων για αναβάθμιση αποδεικνύονται ΨΕΥΤΙΚΕΣ και ΚΑΛΠΙΚΕΣ !!!!

Μόνη αλήθεια αυτή που ξέφυγε στον υποδιοικητή της Υ.ΠΕ. όταν εξέφρασε τη θέση του για πλήρη αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου…


Μόνο μας όπλο Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ...


Θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη τέτοιου είδους πολιτικές;
Ο Χ Ι
Επειδή υπάρχει πίεση χρόνου, σε πρώτη φάση πραγματοποιούμε στάση εργασίας από 7.00 έως 11.00 με περαιτέρω κλιμάκωση των αντιδράσεων καλώντας όλους τους συναδέλφους ακόμα κι αυτούς που δεν εργάζονται σε μαζική συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου ώρα 7.30
Κανένα χειρουργείο - κανένα ιατρείο αύριο 26-8-2016.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.»

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top