25 Αυγ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Οι νεκροί της πυρκαγιάς δεν ξεχνιούνται ποτέ… (VIDEO)

 Ηλεία: Οι νεκροί της πυρκαγιάς δεν ξεχνιούνται ποτέ…
Τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, τίποτα δεν έχει σβήσειΜπορεί ο χρόνος να μαλακώνει την ψυχή, όμως κάθε χρόνο στις 24 Αυγούστου, οι πληγές πονάνε ξανά…


Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι των αδικοχαμένων ανθρώπων που βρήκαν επώδυνο και τραγικό θάνατο από τον πύρινο εφιάλτη που στιγμάτισε όχι μόνο την Ηλεία αλλά ολόκληρη την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στο καταραμένο σημείο, στο 7,5 χλμ του επαρχιακού δρόμου Μάκιστος-Αρτέμιδα, για να εναποθέσουν ένα καιρί και να τιμήσουν τη μνήμη τους…

Ένα αμάλγαμα συναισθημάτων, με θλίψη, θυμό και πίκρα, ήταν ολοφάνερα ζωγραφισμένο στα μάτια μικρών και μεγάλων, με ένα αιώνια αναπάντητο «γιατι» να βγαίνει συχνά πυκνά από τα χείλη τους…


Τίμησαν το ιερό καθήκον

Λίγο μετά τις 10 το πρωί τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τους τρεις νεκρούς πυροσβέστες που έπεσαν νεκροί προσπαθώντας να σώσουν ανθρώπινες ζωές, τον Γιάννη Δρακόπουλο, τον Ανδρέα Τζούμα και τον Αθανάσιο Νιάρχο.

Στο σημείο βρέθηκαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, για να αποτίσουν φόρο τιμής και διατηρήσουν ζωντανό το παράδειγμα αυτοθυσίας και αλτρουισμού από τους τρεις πυροσβέστες που δεν λύγισαν ούτε στιγμή.
επιμνημόσυνη δέηση Αρτέμιδα
Ο Ηλείος Υποστράτηγος και Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Νίκος Νικολακόπουλος δήλωσε ότι η 24η Αυγούστου είναι μέρα μνήμης και θύμησης μιας πράξης ηρωισμού, που πρέπει να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για τις μεταγενέστερες γενιές.
επιμνημόσυνη δέηση Αρτέμιδα.1
«Για άλλη μια χρονιά συγκεντρωθήκαμε στο σημείο για να τιμήσουμε τη μνήμη των αδικοχαμένων συναδέλφων που ως γνωστόν έδωσαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης, μια μέρα θύμησης, που μας θυμίζει την πράξη των παιδιών, μια πράξη ηρωισμού και παράδειγμα προς μίμηση για μας τους νεότερους.

Το Σώμα το δικό μας έχει προσφέρει πάρα πολλές ανθρώπινες ζωές στη δουλειά μας, εύχομαι να ήταν τα τελευταία θύματα και να είναι αιωνία τους η μνήμη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρών στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γ.Γεωργιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι αν δεν αναστραφεί η τάση ερήμωσης της περιοχής με την ανασυγκρότησή της, η περιοχή θα μαραζώσει κι άλλο.
επιμνημόσυνη δέηση Αρτέμιδα.2
«Εννέα χρόνια μετά, η μνήμη μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε όσους πατριώτες μας χάθηκαν σε εκείνη την τραγωδία άδικα, στους συγγενείς, τους φίλους και τους δικούς τους ανθρώπους.

Αυτό που ευχόμαστε και γι αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι να μην ξανασυμβεί τέτοιο κακό στην Ηλεία. Ως περιφέρεια αυτό που έχουμε κληθεί να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση και στην ανασυγκρότηση της περιοχής.

Με δικούς μας πόρους αλλά και με όσους απέμειναν και όσους μας αποδόθηκαν από το περιβόητο Ταμείο Μολυβιάτη, προσπαθούμε να τους αξιοποιήσουμε μαζί με τους δήμους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Χθες το βράδυ συζητήσαμε και αποφασίστηκε στο μεθεπόμενο περιφερειακό συμβούλιο να έρθουν προς έγκριση όλα τα έργα που έχουν προτείνει οι δήμοι για έργα 21 εκατ. ευρώ, η περιοχή έχει ανάγκη από ειδική μέριμνα, καθότι από το 2007 ως το 2011 ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 40% και αυτοί που έφυγαν ανήκουν στη νεότερη και δημιουργική γενιά».

Συγκίνηση στο απογευματινό μνημόσυνο
μνημόσυνο Αρτέμιδα
Λίγο μετά τις 6:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το ετήσιο τρισάγιο χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ.Χρυσόστομου.
μνημόσυνο Αρτέμιδα.1
Αρχικά, φίλοι, συγγενείς και πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκαν στον λόφο πάνω από τη στροφή, στο ξωκλήσι που έχει χτιστεί λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο η οικογένεια του Γιώργου Παρασκευόπουλου, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που στέκει ακόμα και σήμερα η μηχανή του αγροφύλακα Γιάννη Σιορδίνη με την οποία προσπαθούσε να ξεφύγει από τις φλόγες…

Tου Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top