15 Οκτ 2016
0 σχόλια

Στον «πάγο» για 10 χρόνια οφειλέτες του Δημοσίου χωρίς περιουσία

Στον «πάγο» για 10 χρόνια οφειλέτες του Δημοσίου χωρίς...
Σε καταθέσεις, ακίνητα, αυτοκίνητα, ακόμη και θυρίδες, εκτείνεται ο έλεγχος της εφορίας προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο μπορούν να χαρακτηριστούν ανεπίδεκτες είσπραξης.


Εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή, δίνει διευκρινίσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθούν οι ΔΟΥ για το χαρακτηρισμό οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης, απ΄όπου προκύπτει ότι η περιουσιακή κατάσταση των φορολογουμένων θα περνά από «κόσκινο», προκειμένου να διαπιστωθεί από τους ελεγκτές ποιες μπορούν να εισπραχθούν και ποιες θα χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτες είσπραξης.

Ωστόσο, για τους  οφειλέτες που τα χρέη τους, κατόπιν των ελέγχων, θα χαρακτηριστούν ανεπίδεκτα είσπραξης, οι συνέπειες δεν σταματούν με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης,  καθώς όπως ορίζει η εγκύκλιος παύει, μεταξύ άλλων, να θέτει την εκκαθάριση ως προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό ληξιπρόθεσμης οφειλής ως ανεπίδεκτης είσπραξης.

Οι κυρώσεις, σύμφωνα με την εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, συνεχίζονται, καθώς για στον οφειλέτη, για δέκα χρόνια, δεν θα χορηγείται – στον ίδιο αλλά και σε όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα-  φορολογική ενημερότητα για οποιαδήποτε αιτία, δεσμεύονται στο όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί καθώς και το περιεχόμενων θυρίδων σε τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Επιπλέον, και εφόσον έχει χαρακτηριστεί και καταχωρηθεί η οφειλή στη λίστα με τις ανεπίδεκτες εισπράξεις, εφόσον διαπιστωθεί η ύπαρξη κάποιου περιουσιακού στοιχείου, θα γίνεται άμεσα κατάσχεση.

Διάβασε ναλυτικά την εγκύκλιο, και τη διαδικασία χαρακτηρισμού οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης στο: athina984.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top