5 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Σε βαγόνι και στο χώμα κοιμούνται 12 παιδιά στη Ζαχάρω!

Σε βαγόνι και στο χώμα κοιμούνται 12 παιδιά στη Ζαχάρω
Κατάσταση απόλυτης ένδειας βιώνει η πολυμελής οικογένεια που είδε το βιός της να γίνεται παρανάλωμα του πυρός στη Ζαχάρω πριν από μερικές ημέρες.


Τα δύο λυόμενα στα οποία έμεναν συνολικά 12 μικρά παιδιά με τους γονείς τους, έγιναν στάχτη και στη θέση τους πλέον δεν υπάρχει τίποτα.

Τα παιδιά, μεταξύ των οποίων και νεογνά δύο μηνών, στοιβάζονται σε ένα μικρό παλιό βαγόνι, ενώ όσοι δεν χωράνε κοιμούνται σε υπαίθρια κρεβάτια και στρώματα.

Όσο ο καιρός παραμένει σύμμαχος, το μέγεθος του προβλήματος δεν γίνεται αντιληπτό, όμως τα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου θα αναδείξουν με επώδυνο τρόπο το κοινωνικό πρόβλημα.

«Είχαμε πάει σε μνημόσυνο στην Καλαμάτα και με πήραν τηλέφωνο να μου πουν ότι τα δύο λυόμενα πήραν φωτιά. Φτάνοντας εδώ, όλα ήταν κατεστραμμένα.

Εδώ ζουν οι γονείς μου με 10 πιτσιρίκια, και ο αδελφός μου έχει δύο παιδιά σε δύο λυόμενα.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν, να τους φέρουν κάτι να φάνε, λίγα ρούχα, έστω κάτι για να ζήσουν.

Εδώ και μία εβδομάδα είναι έτσι έξω τα παιδιά και κινδυνεύουν κάθε στιγμή με μολύνσεις από τη βρομιά και τις μουτζούρες», τόνισε στην εφΠατρίς» η Αλεξάνδρα Αποστολοπούλου, ζητώντας είτε από τον δήμο είτε από την κεντρική εξουσία να βοηθήσουν στην κάλυψη των ζωτικών τους αναγκών στη στέγαση και τη σίτιση…

Δείτε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΠΑΤΡΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top