5 Οκτ 2016
0 σχόλια

Τεράστια επιτυχία της Ασφάλειας Πατρών - Ξήλωσε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας

Ξήλωσε διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας στην Πάτρα
Διασώθηκαν ανεκτίμητης αξίας θησαυροί-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & BINTEO.
Ανακοινώσεις σήμερα από τους επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης.


Τις λεπτομέρειες της γιγαντιαίας αστυνομικής επιχείρησης της Ασφάλειας Πάτρας κατά την οποία εξαρθρώθηκε πολυμελές κύκλωμα που προέβαινε σε λαθρανασκαφές και εμπορία αρχαίων αντικειμένων, ανέλυσαν σήμερα οι επικεφαλής της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Η Ασφάλεια Πατρών «ξήλωσε» την εγκληματική ομάδα που είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μια γιγάντια ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αστυνομικές δυνάμεις.

Πάνω από 1.000 αρχαία αντικείμενα βρήκαν οι αστυνομικοί


Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr έχουν κατασχεθεί πάνω από 1000 αρχαία αντικείμενα, νομίσματα, αγάλματα, κι άλλα, μικρών διαστάσεων, αλλά μεγάλης αξίας.

Η δράση της έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό με τη Βουλγαρία να είναι μία από τις χώρες που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Τα μέλη της πωλούσαν τα αντικείμενα εντός κι εκτός Ελλάδας.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις έγιναν σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Τρίκαλα, Κόρινθο και Δράμα.

Χθες αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι 25 από τους 26 συλληφθέντες, οι οποίοι πήραν προθεσμία για την Παρασκευή, ώστε να απολογηθούν στον ανακριτή. Ο 26ος συλληφθείς νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι 25 συλληφθέντες και οι συνεργοί τους που αναζητούνται εμπλέκονται σε τουλάχιστον 93 περιπτώσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δείτε ολόκληρο το άρθρο στοthebest.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top