10/07/2016
0 σχόλια

Καμία πλατεία δεν θα σκαφτεί για θησαυρό στην Τρίπολη!

10/07/2016 07:30:00 μ.μ.
πλατεία δεν θα σκαφτεί για θησαυρό στην Τρίπολη
Το θέμα με τον θησαυρό της Τρίπολης, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις σε όλη τη χώρα.


Για την υπόθεση αυτή, το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει εγκαίρως γράψει τι ισχύει και τι όχι. Επανερχόμαστε σήμερα μετά από ένα πρωτοσελίδο της εφημερίδας Freddo που κάνει λόγο για σκάψιμο της κεντρικής πλατείας της Τρίπολης.
Για το θέμα αυτό, λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι:

Η κεντρική πλατεία της Τρίπολης είναι η πλατεία Αγίου Βασιλείου και στην προκειμένη περίπτωση το θέμα αφορά την περιοχή της Πλατείας Άρεως.

Αν τελικά δοθεί η τελική άδεια, δεν πρόκειται να σκαφτεί καμία πλατεία, αφού η ανασκαφή θα γίνει (αν γίνει) στην Πλατεία Άρεως, αλλά σε τμήμα του πάρκου της Πλατείας.

Κατά συνέπεια, κανείς δεν θα σκάψει στην Πλατεία...

Αυτό υπογραμμίστηκε και από τον ίδιο τον Δήμαρχο Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή, σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, ότι η ανασκαφή δεν αφορά την Πλατεία, αλλά την περιοχή ανάμεσα στον Προφήτη Ηλία και το Grand Chalet.

Να θυμίσουμε ότι την αίτηση κατάθεσε στο δήμο Τρίπολης ο κ. Βασίλειος Παπαλαμπρακόπουλος.

Η συναίνεση του Δήμου ήταν απαραίτητη καθώς είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου, ενώ πλέον –μετά την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, το θέμα έφυγε για την Πάτρα, αφού την οριστική άδεια ανασκαφής την εκδίδει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Εφόσον βρεθεί ... θησαυρός, ο Δήμος θα είναι δικαιούχος στο 50% και το άλλο 50% θα πάει σε αυτούς που έκαναν το αίτημα.

Να σημειωθεί ότι εφόσον δοθεί οριστική άδεια, στην ανασκαφή «παρών» θα δώσουν η Τράπεζα της Ελλάδας, ένας αιρετός και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του δήμου (Κότσινας και Αλεξοπούλου), η αστυνομία και η επιτροπή της αποκεντρωμένης.

Αυτοί που θα κάνουν την ανασκαφή θα αποκαταστήσουν μετά το χώρο.

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top