13 Οκτ 2016
0 σχόλια

Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια. Τρεις οι πιθανοί στόχοι της βομβιστικής επίθεσης

Βόμβα-μυστήριο στα Εξάρχεια. Τρεις οι πιθανοί στόχοι
Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης περιμένουν οι Αρχές της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ξεκαθαριστεί ποιος ήταν ο στόχος των βομβιστών, μετά την έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια.


Οι πιθανοί στόχοι, είναι το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη σκέψη», το σπίτι της εισαγγελέα εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, ή το αυτοκίνητο του αστυνομικού, κάτω από το οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

Ο άνδρας που τηλεφώνησε για να προειδοποιήσει, έκανε αναφορά για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Ιπποκράτους 112, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

"Δεν είναι φάρσα. Πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος το επανέλαβε  πριν κλείσει το τηλέφωνο.

Ωστόσο και οι δύο τηλεφωνήτριες που κατέθεσαν στην αστυνομία υπογράμμισαν πως δεν ήταν ξεκάθαρο ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος των δραστών, η εισαγγελέας ή το βιβλιοπωλείο, κάτι που θα βοηθούσε την αστυνομία να καταλάβει να φανούν και τα κίνητρα.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο .

Ο δικηγόρος της εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, τόνισε μιλώντας στον Γιώργο Παπαδάκη, «Εγώ θεωρώ ότι ήταν στοχευμένη η κυρία εισαγγελέας, η κα. Γεωργία Τσατάνη, γιατί αν θα δείτε το σημείο της έκρηξης, αυτό στόχευε ακριβώς στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια, στον πρώτο όροφο, στην πρόσοψη επί της οδού Ιπποκράτους».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες και βίντεο στο: madata.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top