10/11/2016
0 σχόλια

Επίτιμοι δημότες και ευεργέτες του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας οι Γεώργιος Δαίκος και Μαρίκα Λαναρά

10/11/2016 11:25:00 μ.μ.
Επίτιμοι ευεργέτες του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας οι Γεώργιος Δαίκος και Μαρίκα Λαναρά
Με πρόταση του Δημάρχου Νίκου Φάμελου στο δημοτικό συμβούλιο η οποία υπέρ-ψηφίστηκε.


Επίτιμοι δημότες και ευεργέτες του Δήμου Ζαχάρως - Φιγαλείας θα ανακηρυχθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί, οι Γεώργιος Δαίκος και Μαρίκα Δαίκου-Λαναρά μετά από πρόταση-εισήγηση του Δημάρχου Νίκου Φάμελου στο δημοτικό συμβούλιο.

Το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε την ανακήρυξη του Γεώργιου Δαίκου και της συζύγου του Μαρίκας το γένος Λαναρά σε επίτιμους δημότες και ευεργέτες για τη μεγάλη τους προσφορά.

Ο Γεώργιος Δαίκος γεννήθηκε στη Ζαχάρω ενώ κατάγεται από τη Νέα Φιγαλεία όπου και πέρασε τα πρώτα νεανικά του χρόνια.Είναι επίτιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ζεύγος Δαίκου πρόσφατα προσέφερε ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για την Αποκατάσταση του Μοναστηριού της Ζούρτσας(Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Λιγοβαίς Νέας Φιγαλείας) σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαίας και την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας & Ολυμπίας και το οποίο αποτελεί το αρχαιότερο βυζαντινό μνημείο του Νομού Ηλείας και ένα εκ των αρχαιοτέρων της Ελλάδας.

Παλαιότερα ο κ.Δαίκος είχε παραχωρήσει στο Δήμο Ζαχάρως έκταση άνω των 6,500τμ για την κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου στη Ζαχάρω.

Με σπουδαίο έργο στον τομέα της Ιατρικής σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους και έγκυρους ιατρούς σε παγκόσμιο επίπεδο με τεράστια προσφορά στην επιστήμη και τον άνθρωπο.

Θάνος Χουλιάρας - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top