10/16/2016
0 σχόλια

Σε άθλια κατάσταση τα ασθενοφόρα στην Ηλεία

10/16/2016 08:30:00 μ.μ.
άθλια κατάσταση τα ασθενοφόρα στην Ηλεία
Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητά το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ,


προκειμένου να τον ενημερώσει και να δοθεί λύση στα προβλήματα του Κέντρου, και κυρίως στο θέμα των ασθενοφόρων και της έλλειψης προσωπικού.  

Οπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων «στην Αττική υπάρχουν 70 ασθενοφόρα ακινητοποιημένα, λόγω σοβαρών χρόνιων αλλά και μη επισκευάσιμων βλαβών, πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου παραμένουν χωρίς ασθενοφόρο, ενώ τεράστιο είναι το  πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια».

Το Σωματείο καταγγέλλει, επίσης, ότι «το  τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί να γίνονται μετακινήσεις υπαλλήλων από το ΕΚΑΒ Αθηνών με αποφάσεις του προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ παρακάμπτοντας τόσο το Υπηρεσιακό Συμβούλιο όσο και την σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, προκαλώντας το αίσθημα δικαίου στους εργαζόμενους».

Για αυτό ζητά να παρέμβει ο υπουργός  στην διοίκηση του ΕΚΑΒ για να ακυρώσει τις μετακινήσεις και να  ισχύσει το Προσχέδιο Νόμου που έχει κατατεθεί και στο Υπουργείο Υγείας για την μοριοδότηση των μεταθέσεων.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Στα καθ’ ημάς, τα πράγματα είναι ίδια για να μην πούμε χειρότερα.

Τα ασθενοφόρα που σταθμεύουν σε Πύργο και Αμαλιάδα είναι σε άθλια κατάσταση. Τα περισσότερα δεν  είναι δυνατόν να κινηθούν λόγω βλαβών.

Όσο για τα πληρώματα, περιορίζονται σε ελάχιστα άτομα.

Πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί και όσοι λίγοι έχουν μείνει είναι ανθρωπίνως αδύνατον να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες.

Να παρακαλούμε λοιπόν να μην μας τύχει…

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top