3 Οκτ 2016
0 σχόλια

Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαχάρως: Είμαστε ένα με το φυσικό περιβάλλον

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού ΣυλλόγουΖαχάρως, Χρήστος Πλιάγκος , μας ξαφνιάζει ευχάριστα, ξεκινώντας με ευχές προς το “ ilia 24”


“Θέλω καταρχήν να ευχηθώ καλή επιτυχία στη προσπάθεια αυτή της εφημερίδας σας και είμαι σίγουρος ότι ο πλουραλισμός της ενημέρωσης στην τοπική κοινωνία αποτελεί έκφραση δημοκρατίας.

Θέλω να εκφράσω πάλι τα βαθύτατα μου συλλυπητήρια για την άδικη απώλεια του προέδρου των κυνηγών της Πελοποννήσου και όχι μόνο, Κώστα Μαρκόπουλου αλλά και την ευθύνη όλων μας να συνεχίσουμε το έργο του.

Επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία και δημιουργική θητεία στον νέο Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και του Συμβουλίου.

Το κυνήγι αποτελεί πανάρχαια παράδοση από την απαρχή της ανθρωπότητας μέχρι και σήμερα.

Για εμάς δεν αποτελεί ένα χόμπι ή μια ευκαιριακή απασχόληση, αλλά μια παράδοση αιώνων που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, πάντα μέσα από το σύγχρονο κανονιστικό πλαίσιο της Πολιτείας και της ασφάλειας.
Ο κυνηγός σήμερα οφείλει να προστατέψει την παράδοση αυτή.

Να προσπαθεί να αλλάξει την αντίληψη της γενικότερης άποψης μερίδας της κοινωνίας περί επικίνδυνης και βάρβαρης ενασχόλησης.

Όμως η αλήθεια είναι άλλη.

Ο κυνηγός σήμερα προστατεύει για να έχει. Είναι πρωτίστως φυσιολάτρης και γίνεται ουσιαστικά ένα με το φυσικό περιβάλλον.

Αποτελεί τα μάτια των υποβαθμισμένων λόγω κρίσης Δασικών υπηρεσιών, οι οποίες με την έντονη συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, αποτελούν την αιχμή του δόρατος για την Δασική προστασία.

Η φετινή Κυνηγετική περίοδος, ξεκίνησε με την Νέα Ρυθμιστική, η οποία κατά γενική ομολογία βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Τεράστιο βέβαια επίτευγμα για την περιοχή μας αποτέλεσε η αναθεωρημένη Υπουργική Απόφαση, όσον αφορά την ελεύθερη κυνηγετική δραστηριότητα στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Αυτά τα γεγονότα, με την υπογραφή της πολιτείας δεν θα πρέπει να θεωρηθούν κεκτημένα και σίγουρα για το μέλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι κυνηγοί οφείλουν να προστατεύσουν την παράδοση αυτή.

Η λαθροθηρία, η ασφάλεια, και γενικότερα η τήρηση των κανόνων που έχουν θεσπιστεί, οφείλουμε να τους ακολουθούμε πιστά και με την δέουσα σοβαρότητα. Το μήνυμα είναι απλό.

Προσέχουμε για να έχουμε.

Για να διεκδικήσουμε πρέπει να εφαρμόζουμε όλα εκείνα που μας οδηγούν μπροστά και όχι οι μεμονωμένες ενέργειες ορισμένων που μόνο κατ’ όνομα και μόνο αυτοαποκαλούνται κυνηγοί μέσα από την λαθροθηρία και την παραβίαση των κανόνων.

Αισιοδοξούμε ότι η φετινή κυνηγετική περίοδος θα κυλίσει ομαλά. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για αυτό και θα κάνουμε ως Σύλλογος τα αυτονόητα.

Είναι πάντως γεγονός ότι λόγω των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, δεν υπάρχει πληθώρα θηραμάτων, άλλα η συνέχεια, βαδίζοντας προς τον χειμώνα θα έχει και καλύτερα αποτελέσματα.

Επίσης οφείλω να αναφερθώ και να καλέσω όλους τους φίλους κυνηγούς να επισκεφτούν και μας εμπιστευτούν τους ιχνηλάτες σκύλους τους για εκπαίδευση, στο πρότυπο εκπαιδευτήριο μας στη Ζαχάρω.

Να θυμίσω ότι το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο πρώτος διαγωνισμός Ιχνηλασίας , Αρτέμις 2016, που αισιοδοξούμε να γίνει παράδοση.

Κλείνοντας να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι κυνηγός σημαίνει αρωγός στην προστασία του περιβάλλοντος και πάντα ακολουθώντας την νομιμότητα και την ασφάλεια.

Κάθε άλλο αποτελεί εκτός της παράδοσης μας αυτής και δεν αναγνωρίζεται ούτε προστατεύεται από οποιονδήποτε ΚΥΝΗΓΟ.

Εκεί έγκειται και ο ρόλος της συμμετοχής στους συλλόγους και την Ομοσπονδία.


Πηγή: ilia24.gr (από την έντυπη έκδοση)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top