9 Οκτ 2016
0 σχόλια

Ο Νικ Κύργιος κατέκτησε το Open του Τόκιο

Ο Νικ Κύργιος πήρε το Open του Τόκιο
  Φωτογραφία:  EPA pictures
Ο Νικ Κύργιος κατέκτησε το σημαντικότερο τρόπαιο της (έως τώρα) καριέρας του, καθώς νίκησε στον τελικό του Open στο Τόκιο τον Βέλγο, Νταβίντ Γκοφέν, με 4-6, 6-3 και 7-5.


Ο 21χρονος Ελληνοαυστραλός, Νο. 6 στο ταμπλό και Νο. 15 στην παγκόσμια κατάταξη, ήταν καλύτερος και προηγούνταν σταθερά στο ματς, επικρατώντας του αντιπάλου του μετά περίπου δύο ώρες αγώνα.

Αυτός ο τελικός είναι ο 4ος για τον 21χρονο Κύργιο, που κατέκτησε τον 3ο τίτλο του για φέτος και τον σημαντικότερο στην καριέρα του.

Ο Ελληνοαυστραλός ήταν φιναλίστ στο Εστορίλ τον Μάιο του 2015, αλλά ηττήθηκε από τον Ρισάρ Γκασκέ. Φέτος προκρίθηκε σε άλλους δυο τελικούς, στη Μασσαλία και στην Ατλάντα, κερδίζοντάς τους και τους δυο.

Εκανε, λοιπόν, σήμερα το 3Χ3 σε τελικούς στο 2016 και αύριο θα ανεβεί για πρώτη φορά στο Νο. 14 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Kύργιος βελτίωσε το ρεκόρ του στη φετινή σεζόν στο 38-14, ενώ έγινε ο 5ος παίκτης που έχει κερδίσει 3 ή περισσότερους τίτλους στο 2016, μετά από τους Nόβακ Τζόκοβιτς (7), Aντι Μάρεϊ (4), Σταν Βαβρίνκα (4) και Ντομινίκ Τιέμ (4).

Χωρίς να υπάρχει χρόνος για ξεκούραση, ο Ελληνοαυστραλός θα ταξιδέψει για την Κίνα και τη Σαγκάη, όπου θα φιλοξενηθεί το σπουδαιότερο τουρνουά της Ασίας, το «Shanghai Rolex Masters», όπου στον πρώτο γύρο τον επικίνδυνο Σαμ Κουέρεϊ.

«Ηταν μια υπέροχη εβδομάδα», δήλωσε ο Κύργιος και συμπλήρωσε: «Το Τόκιο είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις.

Το κοινό είναι εκπληκτικό και με βοήθησε πολύ.»

Να σημειωθεί πως ο Κύργιος φεύγει από την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας με την επιταγή των 310 χιλιάδων δολαρίων για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πηγή Newsroom ΔΟΛ sports.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top