10/09/2016
0 σχόλια

Ζαχάρω: Στην πατρική γη ο ήρωας καταδρομέας Σπύρος Μανιάτης (photos)

10/09/2016 12:25:00 μ.μ.
Ζαχάρω: Στην πατρική γη ο ήρωας καταδρομέας Σπύρος Μανιάτης
Στην αγκαλιά της πατρικής γης, στη Ζαχάρω, αναπαύεται από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο έφεδρος ανθυπασπιστής – καταδρομέας Σπύρος Μανιάτης.


Ένας από τους αδικοχαμένους καταδρομείς που σκοτώθηκαν τη νύχτα της 21ης Ιουλίου 1974 στην Κύπρο, όταν το μεταγωγικό αεροσκάφος Νοράτλας με την κωδική ονομασία Νίκη 4 κατερρίφθη από φίλια πυρά στην περιοχή της Μακεδονίτισσας.

Μετά απο ανασκαφές που έγιναν πέρυσι, εντοπίστηκαν τα λείψανα 16 καταδρομέων και ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας που είχαν θαφτεί μέσα στα συντρίμια του αεροκάφους.

Ο Σπύρος Μανιάτης θεωρείτο αγνοούμενος και οι δικοί του για δεκαετίες ήλπιζαν πως θα επιστρέψει στην πόλη που γεννήθηκε.

Αυτό συνέβη τελικά σήμερα όπου κηδεύτηκε στον τάφο της οικογένειας Μανιάτη, απο τους συγγενείς του που βρίσκονται εν ζωή.

Η τελετή με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε έναν ήρωα έγινε σε κλίμα συγκίνησης, στο νεκροταφείο της Ζαχάρως, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της Ηλείας και εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, μελών του συλλόγου Κομάντο 1974, εκπροσώπους φορέων και πλήθους πολιτών.

Άγημα του Στρατού απο τη ΣΕΤΤΗΛ απέδωσε τιμές στον ήρωα της Κύπρου, συνοδεύοντας τον στην τελευταία του κατοικία.

Ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ κ. Σμυρνής ανέγνωσε το μήνυμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικήες Άμυνας και του ΓΕΣ, καθώς επίσης μέλης του Συλλόγου Κομάντο 1974 διάβασε τον επικήδειο - αναφορά στα τραγικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.


Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο: ilialive.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top