7 Οκτ 2016
0 σχόλια

Προειδοποίηση Ελλήνων για τους κινδύνους του Pokemon Go

Προειδοποίηση Ελλήνων για τους κινδύνους του Pokemon...
Το Pokemon Go, το παιχνίδι που σε λιγότερο από ένα μήνα κατάφερε να προσελκύσει πάνω από εκατό εκατομμύρια χρήστες, παγκοσμίως, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους.


Ήδη υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα, ακόμα και ληστείες.

Αυτό τονίζει, σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στοχεύοντας σε ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο και στην προστασία των χρηστών από διάφορες παράνομες δραστηριότητες.

Το παιχνίδι βασίζεται στη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων Pokemon και στην ουσία ο χρήστης προσπαθεί να συλλέξει τα συνολικά 250 pokemon σε πραγματικούς δρόμους.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας, καθώς και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS, το οποίο σε συνδυασμό με την κάμερα του smartphone δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής, όπου ο χρήστης μπορεί να ανακαλύψει διάφορα Pokemon.

Το Ελληνικό Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των παιδιών, καθώς η εφαρμογή ενθαρρύνει τα παιδιά να εξερευνήσουν διαφορετικές τοποθεσίες σε πραγματικό χρόνο και σημειώνει:

«Αυτό το δεδομένο μπορεί να επιφέρει δυνητικά τραυματισμούς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίσει κανείς το γεγονός ότι οι χρήστες έρχονται σε επαφή με αγνώστους και με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ένας τρόπος ελαχιστοποίησης των παραπάνω κινδύνων είναι η αναλυτική συζήτηση των γονιών με τα παιδιά τους, προκειμένου να τα ενημερώσουν και να θέσουν κανόνες για τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής Pokemon Go».

Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, στην ίδια ανακοίνωσή του, επισημαίνει: «Η εφαρμογή αναφέρει ότι οι χρήστες πρέπει να είναι δεκατριών ετών ή μεγαλύτεροι για να κάνουν εγγραφή.

Για παιδιά κάτω των δεκατριών ετών, οι γονείς πρέπει να επιβεβαιώσουν τον λογαριασμό τους.

Εάν ένας γονέας επιθυμεί να διαγράψει έναν εξουσιοδοτημένο λογαριασμό μπορεί να το κάνει.

Το αρχικό πρόβλημα που είχε προκύψει με την έκδοση iOS που "έτρεχε" και που ζητούσε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης στον λογαριασμό google του χρήστη φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί, με την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής.

Παρόλα αυτά, όπως επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση Common Sense Media σε μία κριτική της, το Pokemon GO  ενέχει κινδύνους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης τρίτων σε λογαριασμούς Google (για παίχτες του Pokemon GO που συνδέονται μέσω της Google).

Λεπτομέρειες, ωστόσο, όσον αφορά προσωπικές πληροφορίες που κοινοποιούνται σε τρίτους και τρόπους διαχείρισης, ακόμη και διαγραφής των εν λόγω πληροφοριών, παρέχονται στην πολιτική απορρήτου της εφαρμογής, την οποία προτείνουμε στους χρήστες να διαβάσουν προσεκτικά».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top