11 Οκτ 2016
0 σχόλια

Τρόμος κυριεύει τον αγροτικό κόσμο στον κάμπο της Ηλείας! (VIDEO)

Τρόμος κυριεύει τον αγροτικό κόσμο στον κάμπο της Ηλείας
Τρόμος έχει αρχίσει να κυριεύει τον αγροτικό κόσμο της βόρειας Ηλείας, εξαιτίας των συχνών «επισκέψεων» ανεμοστρόβιλων στον Κάμπο.


«Κάποτε μιλούσαμε για έναν ανεμοστρόβιλο κάθε δέκα χρόνια και τώρα μιλάμε για δύο ανεμοστρόβιλους το μήνα», λέει ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού κ. Σπύρος Βασιλείου, ο οποίος από το πρωί του Σαββάτου «οργώνει» με το 4Χ4 το δήμο Πηνειού και ενημερώνεται για τις ζημιές που έχουν υποστεί θερμοκήπια, καλλιέργειες και σπίτια.

«Τις μεγαλύτερες ζημιές τις έχει υποστεί η Γαστούνη και οι γύρω περιοχές της. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, ο Θεός έβαλε το χέρι του», μας λέει ο κ. Βασιλείου και καλεί όσους έχουν υποστεί ζημιές να προσέρχονται στο δημαρχείο και να συμπληρώνουν αιτήσεις.

Θερμοκήπια στο Ρουπάκι

Ο ανεμοστρόβιλος της  7ης Οκτωβρίου έπληξε με μανία το Ρουπάκι. Δεκάδες στρέμματα θερμοκηπίων με μαρούλια και κολοκύθια υπέστησαν  ολοκληρωτική καταστροφή. «Αν ο ανεμοστρόβιλος κτυπούσε δύο ώρες νωρίτερα θα θρηνούσαμε θύματα, αφού στο θερκοκήπιο είχα εργάτες», μας λέει ο αγρότης κ. Τσακοπιάκος Διονύσης.

«Έχουμε αρχίσει και φοβόμαστε για τις ζωές μας κάθε φορά που βλέπουμε «βαρύ» τον ουρανό. Δεν ξέρουμε τι φαινόμενα θα συνοδεύουν την κακοκαιρία», δηλώνει ο αγρότης κ. Μπασινάς Θανάσης.

Γλίτωσε από θαύμα

 Ο πατέρας του δημοτικού συμβούλου του δήμου Πηνειού, κ. Πέτρου Κλάδη, Κώστας, γλίτωσε από θαύμα. Βρισκόταν στο στάβλο του έξω από τη Γαστούνη, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο ανεμοστρόβιλος  που πέρασε από την περιοχή, του μετακίνησε το αμάξι μερικά μέτρα, ενώ ένας κεραυνός κτύπησε το στάβλο όπου υπήρχαν σαράντα μοσχάρια.

Ο κ. Κώστας δεν θα ζούσε αν δεν φορούσε…λαστιχένιες γαλότσες, όπως του είπαν από τη ΔΕΗ. Ο κεραυνός έριξε κάτω τα ζώα τα οποία επί δύο μέρες ήταν ζαλισμένα, ενώ δύο από αυτά σκοτώθηκαν. «Κάποτε δεν ανησυχούσα.

Τώρα όμως με τις καταιγίδες φοβάμαι γιατί δεν ξέρω τι θα ακολουθήσει», είπε ο κ. Κλάδης.

Ο ανεμοστρόβιλος ξήλωσε πολλές στέγες σπιτιών και ξερίζωσε δένδρα.

Στο σπίτι του κ. Νίκου Κουτσοδήμου, σήκωσε τη στέγη και το σπίτι έγινε…θερινό. Παράλληλα ξερίζωσε ένα πεύκο ηλικίας 80 ετών. «Δεν με τρόμαζε η ιδέα του ανεμοστρόβιλου, αλλά τώρα που έπληξε το σπίτι μου φοβάμαι», λέει ο κ. Νίκος Κουτσοδήμος

Ζημιές και σε Ανδραβίδα Κυλλήνη

Δυστυχώς, καταστροφές υπάρχουν και στο δήμο Ανδραβίδας -Κυλλήνης. Στα Κουγέικα καταστράφηκαν θερμοκήπια και καλλιέργεις πατάτας, ενώ ίδια είναι η εικόνα σε Καπελέτο, Κουρτέσι και Βάρδα.

Δείτε το βίντεο της orttvgr:


Του Κώστα Ζαφειρίου
Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top