11/25/2016
0 σχόλια

«Black Friday» και στο ΕΚΑΒ: Απολύθηκαν 50 διασώστες από τα νησιά του Αιγαίου

11/25/2016 09:00:00 μ.μ.
«Black Friday» και στο ΕΚΑΒ: Απολύθηκαν 50 διασώστες από τα νησιά
Είχαν προσληφθεί για την προσφυγική κρίση αλλά δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις 9 διασωστών του ΕΚΑΒ Ρόδου, 10 της Λέσβου, 5 της Σάμου, 9 της Χίου, τριών της Καλύμνου και 5 της Λέρου

Υπό το κατάμαυρο – κυριολεκτικά- σκηνικό του Κέντρου Φιλοξενίας στη Μόρια  Λέσβου όπου λόγω πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους μια γυναίκα και το εγγόνι της και υπέστησαν βαριά εγκαύματα η κόρη της και το άλλο εγγόνι της, απομακρύνθηκαν από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ 50 διασώστες ασθενοφόρων που υπηρετούσαν σε νησιά του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, και όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ),  η λήξη των συμβάσεων πληρωμάτων που είχαν συναφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ

οδήγησε στην «έξοδο» 50 διασώστες από τους τομείς ΕΚΑΒ Ρόδου (9 διασώστες), Μυτιλήνης (10), Σάμου (5), Χίου (9), Κω (9), Καλύμνου (3) και Λέρου (5). Όλοι είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σύμβαση έργου, αρχικά οκτάμηνης διάρκειας και επεκτάθηκε για άλλους δύο μήνες.

«Το προσφυγικό στα νησιά που απελύθησαν οι Διασώστες παραμένει σε έξαρση. Στα Κέντρα Φιλοξενίας εγκαταστάθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα οι ροές συνεχίζονται.

Παρότι ζητήσαμε την ανανέωση και την μετατροπή των συμβάσεων έργου, σε συμβάσεις εργασίας (όπως του επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων) και την μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση τους απέλυσε επιδεικνύοντας περίσσεια αναλγησία» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Εκτιμάται δε πως η έλλειψη των 50 διασωστών διαμορφώνει κάτω των ορίων ασφαλείας την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ.

Διάβασε περισσότερα στο: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top