19 Νοε 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Νέες συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών

Νέες συμβάσεις για τη μεταφορά μαθητών στην Ηλεία
Υπεγράφησαν για τα ειδικά σχολεία του νομού – Ακολουθούν και άλλες για ορεινές – δυσπρόσιτες περιοχές και πρόγραμμα κολύμβησης

Υπεγράφησαν προχθές από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών με ειδικές ανάγκες από και προς τα ειδικά σχολεία του νομού.

Οι συμβάσεις αφορούν 24 μονά και 12 διπλά δρομολόγια που εκτελεστούν όλα με ταξί.

Αφορούν το ΕΕΕΕΚ Πύργου, το Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου, το Ειδικό Δημοτικό Λεχαινών, το Ειδικό Δημοτικό Πύργου, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Πύργου, τα τμήματα ένταξης στην Ηλεία.

Ο πρόχειρος διαγωνισμός ύψους 47.000 ευρώ, διενεργήθηκε ώστε άμεσα να καλυφθεί αυτή η ανάγκη, ενώ ο συνεταιρισμός ταξί Πύργου εδώ και 20 ημέρες εκτελεί χωρίς αμοιβή σχεδόν τα μισά από τα δρομολόγια, για κοινωνικούς λόγους.

Η κανονική εκτέλεση των δρομολογίων ξεκινά από την ερχόμενη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα πιθανότατα θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΔΕ και δεύτερος διαγωνισμός που αφορά 48 μονά και 24 διπλά δρομολόγια με ταξί ή λεωφορεία για να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει από την κατάργηση σχολείων σε ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές αλλά από το πρόγραμμά κολύμβησης με κόστος 22.000 ευρώ.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε μικρούς διαγωνισμούς οι οποίοι μας εγκρίθηκαν και ήδη το έργο για τα ειδικά σχολεία έχει ολοκληρωθεί.

Ελπίζουμε μέσα στο επόμενο 15ημερο και για τις υπόλοιπες κατηγορίες να έχουμε και εκεί συμβάσεις προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά.

Ξέρουμε ότι ήταν ένας χρόνος με μεγάλη δυσκολία για την μεταφορά των μαθητών λόγο μίας νέα υπουργικής απόφασης ενός νέου τρόπου ανάθεσης αυτού του έργου με νέους διαγωνισμούς και νέες διατάξεις που μας έφεραν πίσω σε σχέση με άλλες χρονιές αν και πάντα υπήρχαν προβλήματα που δημιουργούνται με τα νέα δρομολόγια» σχολίασε χθες σε δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.

Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top