19 Νοε 2016
0 σχόλια

Γεωργιόπουλος προς Κατσανιώτη: Να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος και το κόμμα του! - Βίντεο

Γεωργιόπουλος προς Κατσανιώτη: Να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος και το κόμμα του
Mε αφορμή δηλώσεις του για «νότια χάραξη» της Πατρών –Πύργου:

«Οι πολίτες της Ηλείας πρέπει να γνωρίζουν ποιος ενδιαφέρεται να γίνει το έργο, να γίνει γρηγορότερα και ποιος έχει άλλες σκέψεις μικροπολιτικού χαρακτήρα στο μυαλό του. Ο κ. Κατσανιώτης, οφείλει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να δώσει απαντήσεις για ένα θέμα που αφορά πολύ κόσμο».

Αυτή ήταν η απαίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου, έναντι του κ. Κατσανιώτη, καθώς οι δηλώσεις του για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα- Πύργος, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

«Στις 14 του μηνός, ο κ. Κατσανιώτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, είχε συνάντηση με τον κ. Πελετίδη, δήμαρχο Πατρών, είπε σε συνέντευξη τύπου χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας .

Σ’ αυτή, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα της Πάτρας, είχε μιλήσει σχετικά με την νότια χάραξη του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου.

Αυτόν, για τον οποίο αγωνιζόμαστε όλο το περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να αρχίσει το συντομότερο δυνατόν. Ξέρετε ότι έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες το τελευταίο διάστημα, βλέποντας τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, με συγκεντρώσεις στον Πύργο και με άλλες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Ο κ. Κατσανιώτης όπως γνωρίζετε, έχει δυο ιδιότητες. Η μια ιδιότητά του είναι βουλευτής Αχαΐας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η άλλη είναι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και μάλιστα της περιφερειακής παράταξης που πήρε ένα σημαντικό ποσοστό σε όλη την περιφέρεια και στην Ηλεία στις προηγούμενες εκλογές.

Κάθε φορα, ανάλογα με το ακροατήριο που βρίσκεται και με το βήμα απ’ το οποίο εκφέρει το δημόσιο λόγο του, κατά το δοκούν και ανάλογα με την περίσταση, θέτει ή δεν θέτει το θέμα της νότιας χάραξης.

Στις 24 Οκτωβρίου, επισκεφθήκαμε μαζί και τον κ. Κουτσούμπα και τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό του κόμματός του και ύστερα από λίγες μέρες και την επικεφαλής της δημοκρατικής συμπαράταξης, την κ. Γεννηματά. Σε καμία απ’ αυτές τις τρεις παρουσιάσεις του μεγάλου θέματος που μας απασχολεί, τον αυτοκινητόδρομο , δεν έθεσε θέμα νότιας χάραξης!

Την Τετάρτη, βρισκόμενος μπροστά στον κόσμο που τον εξέλεξε βουλευτή, αποφάσισε για λόγους μικροπολιτικούς να θέσει το θέμα αυτό, καλώντας τον δήμαρχο Πατρών, να αναλάβει την υλοποίηση της μελέτης.

Έχουμε πει στο παρελθόν σε όλους τους τόνους και το έχουμε καταστήσει σαφές, ότι μια καινούρια μελέτη, για άλλη χάραξη απ’ αυτήν που ήδη υπάρχει, σημαίνει τεράστιες καθυστερήσεις, οι οποίες θα βραδύνουν το έργο, αν και όποτε αρχίσει, για πάνω από δυο ή τρία χρόνια!

Η περιφέρεια έχει πάρει και συγκεκριμένη θέση, με κόστος θα έλεγα, γιατί εκπροσωπεί και το τμήμα της Αχαΐας που ενδιαφέρεται γι’ αυτό.
Καινούρια μελέτη, σημαίνει απαλλοτριώσεις, διαγωνισμοί, άδειες από την αρχαιολογία, εγκρίσεις και μεγάλες καθυστερήσεις.

Ο κ. Κατσανιώτης, οφείλει να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα που θέλω να θέσω: Επιθυμεί να πραγματοποιηθεί το έργο; Και αν ναι, θέλει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό;

Έχει αποφασίσει ποιους εκπροσωπεί; Το χωριό του; Την στενή εκλογική του περιοχή; Την περιφέρεια, άρα και τους πολίτες της Ηλείας που όπως προείπα τον ψήφισαν με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό;

Τι λέει στους πολίτες της Ηλείας;
Τι λέει το κόμμα του γι’ αυτό;

Συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Κατσανιώτη για άλλη μελέτη και άλλη χάραξη;
Και αν ναι, γιατί δεν το έθεσε στον κ. Μητσοτάκη;

Πρέπει να αποφασίσει και να πει στον ηλειακό λαό με ποια ιδιότητα μιλάει. Ως βουλευτής Αχαΐας ή ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και ίσως ως υποψήφιος Περιφερειάρχης στις επόμενες εκλογές;

Όλοι οι φορείς της Ηλείας και της Περιφέρειας, έχουμε ένα κοινό στόχο. Να πιέσουμε για ένα έργο εθνικής σημασίας την κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει ξανά και να μπουν μπροστά οι διαγωνισμοί.

Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία, που όλοι μαζί δίνουμε αγώνα ώστε επιτέλους να υπάρξει επανεκκίνηση των δημοπρατήσεων των έργων, κάθε νέο πρόσκομα δημιουργεί τεράστια προβλήματα, εάν δεν ακυρώνει, αυτόν ακριβώς το σκοπό τον οποίο έχουμε θέσει.

Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει σύντομα και ο κ. Κατσανιώτης, η παράταξή του και το κόμμα το οποίο εκπροσωπεί», κατέληξε ο κ.Γεωργιόπουλος.

Γράφει ο Αντώνης Φώτης

Δείτε το βίντεο του ilia24.gr:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top