23 Νοε 2016
0 σχόλια

Ηλεία: Αγωνία για τη διάθεση των εσπεριδοειδών

Αγωνία για τη διάθεση των εσπεριδοειδών στην Ηλεία
Ιδιαίτερα υψηλή όσο και ποιοτική είναι η φετινή παραγωγή εσπεριδοειδών.

 Η συντόμευση των αποστάσεων έβαλε στο «παιχνίδι» και άλλες παραγωγικές περιοχές της χώρας…

Αβεβαιότητα αλλά και αγωνία παρατηρείται αυτή την περίοδο σε αρκετές περιοχές της Ηλείας, αναφορικά με τη διάθεση των εσπεριδοειδών τα οποία παρουσιάζουν ιδιαίτερα υψηλή παραγωγή!

Ήδη οδεύουμε προς τα τέλη του Νοεμβρίου και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν εμφανιστεί  έμποροι για την παραλαβή των προϊόντων, τα οποία κατά τη φετινή περίοδο είναι και πολύ ποιοτικά.

Σύμφωνα με παραγωγούς που γνωρίζουν καλά την εμπορία των πορτοκαλιών, η έλλειψη ενδιαφέροντος  που υπάρχει μέχρι στιγμής από τις εξαγωγικές εταιρείες άλλων περιοχών της χώρας (κυρίως της Βορείου Ελλάδος), έχει να κάνει και με τη συντόμευση της απόστασης  προς άλλους παραγωγικούς νομούς.

Ειδικότερα λ.χ. η επέκταση της Εγνατίας οδού παρέχει τη δυνατότητα στους εμπόρους να προσεγγίζουν πολύ πιο γρήγορα περιοχές  όπως την Άρτα και το Μεσολόγγι, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε παλαιότερα, όπου χρειαζόταν αρκετές ώρες για να φτάσουν εκεί σε σχέση  με τους νομούς της Πελοποννήσου…

Ωστόσο από τους παραγωγούς της Ηλείας δεν λείπει η αισιοδοξία ότι τελικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη διάθεση των εσπεριδοειδών, τόσο από τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του νομού αλλά και γενικότερα.

«Αυτό που μπορούμε να πούμε  είναι ότι υπάρχει ανησυχία γύρω από τη διάθεση του προϊόντος, τη στιγμή που οι έμποροι δεν έρχονται στην περιοχή με τη συχνότητα που υπήρχε κατά το παρελθόν.

Όμως  ευελπιστούμε ότι  θα απορροφηθούν τα πορτοκάλια διότι υπάρχει πολύ καλή ποιότητα» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» ο εσπεριδοπαραγωγός στα Καλυβάκια κ. Κώστας Βασιλόπουλος.

Διάβασε περισσότερα στο: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top