23 Νοε 2016
0 σχόλια

Ζαχάρω: «Καμπάνες» για το απορριμματοφόρο

«Καμπάνες» για το απορριμματοφόρο στη Ζαχάρω
Ποινές φυλάκισης από 12 έως 24 μήνες σε 4 άτομα για την υπόθεση αγοράς απορριμματοφόρου από τον δήμο Ζαχάρως το 2010 επιβλήθηκαν χθες από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πύργου.

Με 24 μήνες τιμωρήθηκε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δημ.Χρονόπουλος για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, με 18 μήνες ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος για ηθική αυτουργία, και με 12 μήνες ο Γ.Μπάμης, ο οποίος έχει διατελέσει δήμαρχος και αντιδήμαρχος Ζαχάρως, (ηθική αυτουργία) και ο ιδιώτης έμπορος Αντ.Μυλωνάς (συνέργεια).

Στους τρεις από τους τέσσερις οι ποινές είναι με αναστολή, ενώ στον κ.Χρονόπουλο η ποινή είναι εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Άπαντες αναμένεται να ασκήσουν έφεση.

Μιλώντας στην εφ.«Πατρίς» εκπρόσωποι της υπεράσπισης, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι 4 άνδρες θα δικαιωθούν σε δεύτερο βαθμό.

«Η υπεράσπιση θεωρεί ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία και θα προσφύγει στο δευτεροβάθμιο όργανο για την απαλλαγή των κατηγορουμένων», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Ο πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι η δικαίωση θα επέλθει σε δεύτερο βαθμό, αφήνοντας αιχμές για το σκεπτικό με το οποίο πάρθηκε η απόφαση.

«Η κα πρόεδρος μας δίκασε με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και όχι επί των νομικών στοιχείων.

Η απόφαση ελήφθη με βάση το τι λένε στα καφενεία και το τι γράφουν στο διαδίκτυο, όπως και η ίδια ομολόγησε.

Πιστεύουμε ότι σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθούμε πλήρως», ανέφερε ο κ.Χρονόπουλος.

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Fopan83@gmail.com

Πηγή: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top