22 Νοε 2016
0 σχόλια

Με λαμπρότητα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Π.Ε. Αχαΐας

η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Π.Ε. Αχαΐας
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Ορθόδοξη Πίστη και οι ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, άρρηκτα συνδεδεμένες εορτάζουν σήμερα, 21 Νοεμβρίου, ημέρα των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτή σημαντική για την εκκλησία και το έθνος.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου τελέσθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Πατρών, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλατεία Όλγας).

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας στο παρελθόν με απαράμιλλη αυτοθυσία, όταν οι συνθήκες  το απαίτησαν.

Σήμερα αποτελούν εχέγγυο ειρήνης, σταθερότητας ασφάλειας, αξιοπρέπειας, εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

Και κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης: «Η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο των αντρών και των γυναικών  των ενόπλων Δυνάμεων κρατούν το ηθικό των Ελλήνων υψηλό κάτι πολύ σημαντικό την περίοδο που διανύουμε σαν έθνος. Αναγνωρίζουμε και  τιμούμε το έργο και την προσφορά τους τόσο σε εποχές πολέμων αλλά και ειρήνης.


Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις μας που σε οικονομικά χαλεπούς καιρούς δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και με αυτοθυσία υπερασπίζονται την πατρίδα μας από κάθε απειλή, προσφέροντας παράλληλα στο κοινωνικό σύνολο καθημερινά υποβοηθώντας τις υπηρεσίες του κράτους, στις φυσικές καταστροφές, σε αποκαταστάσεις, αερομεταφορές και άλλες παρόμοιες ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα».

Πηγή: Δελτίο Τύπου
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top