14 Ιαν 2017
0 σχόλια

«Πετάνε» ανέργους εκτός ΟΑΕΔ - Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν επίδομα και κάρτα ανεργίας

«Πετάνε» ανέργους εκτός ΟΑΕΔ - Ποιοι κινδυνεύουν
ΝΕΑ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΗΤΡΩΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Με αναστολή έως και περικοπή του επιδόματος καθώς και της κάρτας ανεργίας θα κινδυνεύουν όσοι άνεργοι δεν αποδεικνύουν έμπρακτα ότι ψάχνουν για δουλειά.

Αντιμέτωποι με τον ίδιο κίνδυνο βρίσκονται και όσοι δεν αποδέχονται εργασία σε τομείς που δεν έχουν σχέση με την ειδικότητά τους και προσφέρουν πολύ χαμηλές αμοιβές.

Οπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Αγορά αυτό προβλέπει εισήγηση για τον Κανονισμό του ΟΑΕΔ που έχει τεθεί προς έγκριση στην υπουργό Εργασίας και περιλαμβάνει μέτρα ελέγχου της ανεργίας, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, καθώς και επιβαλλόμενων κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σε υποχρεώσεις.

Ο Κανονισμός υπερψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κανονισμός προβλέπει ότι οι επιδοτούμενοι άνεργοι μπορεί να χάνουν το επίδομα ανεργίας ή να διαγράφονται από το μητρώο ανέργων ενώ οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα απολέσουν την ιδιότητα του ανέργου εάν υποπέσουν σε μια σειρά παραπτωμάτων.

Ο άνεργος θα πρέπει να παρέχει αποδείξεις ότι αναζητεί δουλειά, είτε μέσω προσωπικής συνέντευξης, είτε μέσω στοιχείων που θα παρουσιάσει.

Ο άνεργος δικαιούται να απορρίψει θέση απασχόλησης που του προτείνει ο Οργανισμός μόνον αν συντρέχουν λόγοι όπως είναι η απόσταση από τον τόπο κατοικίας αλλά και πάλι σε συνδυασμό με το διάστημα που είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Οσο περισσότερους μήνες επιδοτείται τόσο πιο δυσμενείς είναι οι όροι με τους οποίους είναι υποχρεωμένος να εργάζεται

Πηγή: newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top