20 Ιαν 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Διοικητικές «περιπέτειες» στο Κ.Υ. Ανδρίτσαινας!

Διοικητικές «περιπέτειες» στο Κ.Υ. Ανδρίτσαινας!
Μετ’ εμποδίων η διεκπεραίωση των διαφόρων αιτημάτων


Μετ’ εμποδίων  γίνεται αυτή την εποχή η λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας, πράγμα που  επί το πλείστον οφείλεται στο γεγονός ότι διοικητικά το Κ.Υ. υπάγεται απευθείας στην 6η ΥΠΕ!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα επί μακρύ χρονικό διάστημα το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας να μην διοικείται από  μονάδες υγείας του Νομού, με συνέπεια να γίνεται με δυσχέρειες η διεκπεραίωση των διαφόρων αιτημάτων.

Ακόμη και στην χορήγηση των φαρμάκων παρατηρείται δυσλειτουργία, ενώ αλαλούμ επικρατεί και με σημαντικά ζητήματα της  καθημερινότητας όπως λ.χ. η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, σε μια περίοδο που στην περιοχή επικρατούν …πολικές θερμοκρασίες!

Το τελευταίο  διάστημα ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει γνωστό ότι  αρμόδια για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων από το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας είναι η μονάδα ΠΕΔΥ Πύργου, κάτι που όμως είναι ακόμη υπό διερεύνηση…

Επίσης σημαντικό ζήτημα αποτελεί η ενίσχυση της συγκεκριμένης μονάδας υγείας με ιατρικό προσωπικό, τη στιγμή που σ’ εκκρεμότητα βρίσκεται η στελέχωση του αγροτικού ιατρείου Σέκουλα.

Να αναφερθεί εξάλλου ότι το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας εφημερεύει μόνο 1 Σαββατοκύριακο το μήνα, ενώ τα υπόλοιπα παραμένει κλειστό κάτι που δημιουργεί δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ωστόσο τα πράγματα είναι  καλύτερα τις καθημερινές όπου πλέον δεν μπαίνει «λουκέτο» μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου…

 Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top