17 Ιαν 2017
One σχόλια

«Το καλοκαίρι θα είμαι παρών» – Συγκλόνισε ο Ηλείος υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Νικολακόπουλος

Συγκλόνισε ο Ηλείος υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Νίκος Νικολακόπουλος
Το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε στη φωτιά για να προστατεύσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο Αχαΐας.
Η δοκιμασία αυτή, όπως αναφέρεται, του προκάλεσε συμφόρηση, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τον έσωσε το Νοσοκομείο που, λίγες ώρες νωρίτερα εκείνος είχε σώσει.

Εμφανίστηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, υποβασταζόμενος ακόμα, αλλά αποφασισμένος να νικήσει.

Αυτόν τον όρκο έχει δώσει ο Ηλείος υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος και Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Νίκος Νικολακόπουλος, που ξεσήκωσε το κοινό στα «Πρόσωπα της Χρονιάς», που διοργάνωσε η εφ. «Πελοπόννησος» της Πάτρας.

Η παρουσία του Ηλείου υποστρατήγου του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, Νίκου Νικολακόπουλου, στις βραβεύσεις, χαρακτηρίσθηκε «μεγατόνων» καθώς στη βραδιά αυτή η υπόσχεση που ο ίδιος έδωσε να σταθεί και πάλι όρθιος, έκανε όλους τους παρισταμένους να δακρύσουν από συγκίνηση.

Δίπλα του καθ’ όλη την διάρκεια η αδελφή του, Γεωργία, που τον υποβάσταζε την ώρα που εκείνος εκφωνούσε έναν πύρινο λόγο: «Θα σταθώ όρθιος», είπε. Σαν να το ορκίστηκε, στους δικούς του και στον εαυτό του.

«Πάντα πήγαινα στο σημείο της φωτιάς γιατί ήθελα να δώσω το παράδειγμα ότι ο στρατηγός πηγαίνει πάντα πρώτος» δήλωσε δημόσια.

«Προσπάθησα να σώσω το νοσοκομείο και το νοσοκομείο με έσωσε» είπε κατά τη διάρκεια της βράβευσής του, ενώ έδωσε δημόσια την υπόσχεση να καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια του.

Τέλος, μίλησε για τη δύναμη της θέλησης και πόσο η ζωή του έχει αλλάξει από εκείνο το πρωινό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ηλείο υποστράτηγο βράβευσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας, Νίκος Ρουμελιώτης, παραδίδοντάς του το βραβείο «Τιμής Ένεκεν».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΗΓΗ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
giakoumelou@gmail.com

patrisnews.com

1 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΕ ΜΟΥ ΝΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΗΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Toggle Footer
Top