20 Φεβ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Αγωνία και δυσαρέσκεια για τους δασικούς χάρτες

Αγωνία και δυσαρέσκεια για τους δασικούς χάρτες
Εκφράστηκαν στην ενημερωτική σύσκεψη που έγινε στο Επιτάλιο

Αβεβαιότητα για τη χρήση γης που βρίσκεται σε συνάρτηση με τις κοινοτικές επιδοτήσεις

Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει  η ανάρτηση των δασικών χαρτών, εξετάστηκαν στην διάρκεια ενημερωτικής  σύσκεψης που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου στην Δ.Ε. Επιταλίου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η αγωνία αλλά και η δυσαρέσκεια των κατοίκων της περιοχής, σχετικά με την υλοποίηση του σχεδίου για τους δασικούς χάρτες, το οποίο όπως επισημάνθηκε δημιουργεί σημαντικές παρενέργειες στο Επιτάλιο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Η ενημέρωση των κατοίκων έγινε από τον πρόεδρο του συλλόγου Επιταλιωτών της Αθήνας  πολιτικό μηχανικό κ. Σταύρο Φωτόπουλο, ο οποίος με τη χρήση διαφανειών και οπτικών μέσων, ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και πρότεινε λύσεις και τρόπους ενεργειών, στον τοπικό αγροτικό πληθυσμό, ο οποίος με ανησυχία παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Στο θέμα των δασικών χαρτών αναφέρθηκε εξάλλου και ο πρόεδρος του Τ.Σ. Επιταλίου κ. Βασίλης Τσαγκρής ο οποίος εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξουν  περαιτέρω  ενέργειες, τόσο από το δήμο Πύργου όσο και από άλλους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να ν’ αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου.

Το προβληματισμό τους εξέφρασαν επίσης αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, κυρίως όσον αφορά τις επιδοτήσεις και στο ενδεχόμενο  να ακυρωθούν για τις επί σειρά ετών χρήσεις(δασικής)  γης, με ότι συνεπάγεται αυτό…

Ακόμη στη σύσκεψη έγινε αναφορά στο γεγονός πως ακόμη δεν έχουν ενεργοποιηθεί τοπικές κοινότητες της περιοχής αλλά και γενικότερα, αν και πλησιάζει η ημερομηνία λήξης υποβολής των αντιρρήσεων (23 Μαρτίου)…

Τέλος, ακολούθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν διευκρινήσεις και κατευθύνσεις για την μεθόδευση των αντιδράσεων.

Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top