20 Φεβ 2017
0 σχόλια

Peloponnese Wine Festival: Τα κρασιά της Πελοποννήσου κατέκτησαν την Αθήνα-Την Ηλεία εκπροσώπησαν 5 οινοποιεία

Peloponnese Wine Festival: Τα κρασιά της Πελοποννήσου κατέκτησαν την Αθήνα-Την Ηλεία εκπροσώπησαν 5 οινοποιεία
Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, για 10η χρονιά με νέο όνομα και πολλές καινοτόμες ιδέες, έδωσαν ραντεβού με τους οινόφιλους και τους επαγγελματίες, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Hilton.


Το νέο αίμα στην οινική σκηνή της Πελοποννήσου ανέλαβε να εμπλουτίσει την εμπειρία της παλαιάς γενιάς με φρέσκες ιδέες, επιχειρώντας μια στροφή στην εξωστρέφεια του Πελοποννησιακού κρασιού με αποδέκτες το ελληνικό κοινό.

Tο Peloponnese Wine Festival είναι το νέο ανανεωμένο όνομα των ετήσιων εκδηλώσεων, των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ).

Το φετινό Wine Festival είχε ρεκόρ συμμετοχών με 47 μέλη –  παραγωγούς από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου και την Κεφαλλονιά.

Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα, Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer που ανέδειξαν την αυθεντικότητα, την ποικιλία και τη μοναδικότητα των κρασιών της Πελοποννήσου, ενός σημαντικού αμπελώνα τόσο σε μέγεθος όσο και σε ποσότητα παραγωγής.

Ειδικά για τους οινόφιλους ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να δοκιμάσουν και τα λευκά ή ροζέ του φετινού τρύγου, κάποια φρέσκα νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν master classes, παράλληλες εκδηλώσεις  με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων αλλά και ‘τεστάκια’ με θεωρητικές ερωτήσεις και τυφλή γευστική δοκιμή.
Από την Ηλεία συμμετείχαν τα οινοποιεία:

Κτήμα Μερκούρη: Cava. “Μερκουρέικο” καλούν στην Ηλεία το, Ιταλικής προέλευσης, Refosco, αφού έχει ταυτιστεί με το Κτήμα. Εδώ σε ώριμη εκδοχή με την συνδρομή μικρού ποσοστού Μαυροδάφνης.

Κτήμα Μπριντζίκη: Τινακτορώγος / Σπάνια λευκή ποικιλία που προσπαθεί να αναδείξει το Κτήμα Μπριντζίκη και από ότι φαίνεται αξίζει τον κόπο.

Ολυμπία Γη: Pheidias, Αγιωργίτικο-Merlot / Zουμερό χαρμάνι Αγιωργίτικου και Merlot, από ένα σχετικά καινούριο οινοποιείο, που βρίσκεται στην Αρχαία Ολυμπία.

Κτήμα Μαρκογιάννη: Βερτζαμί ερυθρός . Ένα κρασί από μία σπάνια και ιδιαίτερη ποικιλία που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Peloponnese Wine Festival.

Σταυρόπουλος: Όγδοος, Αυγουστιάτης. Ακόμα μία σπάνια ερυθρή και πολλά υποσχόμενη ποικιλία, που την προέλευση της διεκδικούν πολλές περιοχές. Το σίγουρο είναι ότι στην Ηλεία εκφράζεται πολύ όμορφα.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top