3/30/2017
0 σχόλια

Και ο Μάκης Μπαλαούρας πήρε τη 13η σύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ!

3/30/2017 09:20:00 π.μ.
Το σύστημα χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στους χαμηλοσυνταξιούχους πριν τα Χριστούγεννα, αποδείχθηκε διάτρητο - Γιατί δόθηκε βοήθημα 300 ευρώ και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Πολλά κενά αποδεικνύεται πως είχε το σύστημα χορήγησης του έκτακτου βοηθήματος προς τους συνταξιούχους που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις τόσο εντός, όσο -και κυρίως- εκτός χώρας.

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, το βοήθημα, που βαπτίστηκε «13η σύνταξη», το έλαβε ακόμα και εν ενεργεία βουλευτής, απλώς επειδή εμφανιζόταν σε αυτό να λαμβάνει σύνταξη κάτω των 850 ευρώ, που αποτελούσε και το μοναδικό κριτήριο για να καταστεί κάποιος δικαιούχος.

Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής δεν ήταν άλλος από τον εκλεγόμενο στην Ηλεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Μπαλαούρα, στον λογαριασμό του οποίου πιστώθηκαν  300 ευρώ.

Ο ίδιος, ωστόσο, σύμφωνα με τον Σκάι, γνωστοποίησε πως έδωσε το συγκεκριμένο ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα και με σχετική επιστολή του προς το Σύλλογο της Τραπέζης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο λόγος που του χορηγήθηκε έγκειται στο γεγονός ότι στο σύστημα εμφανιζόταν ως χαμηλοσυνταξιούχος των 550 ευρώ, καθώς η σύνταξη που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος ως πρώην υπάλληλός της έχει περικοπεί βάσει νόμου - από τον Ιανουάριο του 2015 - λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κι έτσι αυτομάτως του πιστώθηκαν 300 ευρώ.

Το σύστημα, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι δεν αποδείχθηκε διάτρητο μόνο στην περίπτωση του βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, αλλά και για πολλούς άλλους συνταξιούχους, οι οποίοι καρπώθηκαν το έκτακτο βοήθημα, ενώ κάποιοι άλλοι το στερήθηκαν, ενώ το δικαιούνταν. Αυτό συνέβη διότι ο νόμος δεν περιελάμβανε καμία εξαίρεση γι αυτούς που είχε ανασταλεί η καταβολή του μεγαλύτερου μέρους της σύνταξης.

Πηγή: protothema.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top