19 Μαρ 2017
0 σχόλια

Ρουσόπουλος: Οργανωμένο σχέδιο των Τούρκων οι πυρκαγιές του 2007

Ρουσόπουλος
Για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης της κυβέρνησης Καραμανλή έκανε λόγο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.


Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά του  πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με αφορμή τα όσα είπε για τη διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και το «φούσκωμα» του ελλείμματος.

Ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάζοντας τις ευθύνες που επέρριψε ο Κώστας Σημίτης- σε ομίλια του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών- στον πρώην πρωθυπουργό για την περίοδο διακυβέρνησής του, είπε:

«Πόσους και ποιους πείθει ο λόγος του κ. Σημίτη και των συν αυτώ.

Κανέναν άλλον εκτός από μια ελίτ η οποία δεν είδε -μάλλον γιατί έτσι τη βόλευε- τη φούσκα του Χρηματιστηρίου επί Σημίτη, δεν είδε τα πραγματικά και όχι φτιαχτά σκάνδαλα που οδήγησαν στενούς του συνεργάτες στη φυλακή, δεν είδε το γιγάντωμα της διαπλοκής με εθνικούς προμηθευτές και εργολάβους,

 δεν είδε την ψοφοδεή στάση έναντι κόμματος και συνδικαλιστών, όταν έπρεπε να υπάρξει τομή στο ασφαλιστικό σύστημα και να μην σκάσει στα χέρια των ασφαλισμένων, και δεν είδε τη μετάθεση υποχρεώσεων στην επόμενη κυβέρνηση.

Είναι η ίδια ελίτ που δεν είδε την -πρωτοφανή για μια δημοκρατία- διαδοχή με βασιλικούς όρους δαχτυλιδιού στον επόμενο αρχηγό Γιώργο Παπανδρέου. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να σχολιάσω κάτι» πρόσθεσε.

Στη συνέντευξή του ο κ. Ρουσόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι εκλογές θα γίνουν το 2019, πιθανότατα μαζί με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενώ δεν  απέκλεισε το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να κερδίσει την αυτοδυναμία.

«Πολλοί στην προσπάθειά τους να απαξιώσουν την διακυβέρνηση Καραμανλή κλείνουν τα μάτια ακόμη και μπροστά στα προφανή» υποστηρίξε, σχολιάζοντας τα γεγονότα της εποχής.

Αναφέρομενος στο θέμα των πυρκαγιών του 2007, με αφορμή και την πρόσφατη παρουσίαση ενός βιβλίου δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κάνει λόγο, για πρώτη φορά, για οργανωμένο σχέδιο, υποστηρίζοντας αφενός ότι «ήταν ξεκάθαρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα»

και αφετέρου επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου για ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγονται υπουργοί και στρατηγοί της Τουρκίας να σχεδιάζουν παράνομες και εγκληματικές ενέργειες εναντίον Ελλάδας και Κύπρου.

«Όποιος διαβάσει συγκεντρωμένα, στο βιβλίο των δύο αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2007 θα βγάλει αβίαστα συμπεράσματα.

Κάθε μέρα είχαμε 200 μέτωπα πυρκαγιάς με εστίες πολύ κοντινές μεταξύ τους κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός μπορεί να αποκληθεί.

Ξεκάθαρη ήταν και η δήλωση του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Γιλμάζ, για τον ρόλο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια παραδοχή και μάλιστα σε επίπεδο πρώην πρωθυπουργού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εκφράζει, επίσης, στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, την ανησυχία του γύρω από τα εθνικά θέματα, δανειζόμενος τη ρήση του Ουίνστον Τσώρτσιλ ότι «η περιοχή μας παράγει περισσότερη ιστορία από όση μπορεί να καταναλώσει» και υποστηρίζει ότι «ένα τυχόν θερμό επεισόδιο μπορεί να δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις».

Επιπλέον, βαθμολογεί με «υψηλή βαθμολογία» τον Αλέξη Τσίπρα «στη θέλησή του να μείνει στην εξουσία».

Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο οποίος σήμερα είναι καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μιλά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και για την πιθανότητα επιστροφής του στην ενεργό πολιτική, λέγοντας «η τυχόν επιστροφή μου θα είναι το τελευταίο στάδιο δικαίωσης του ονόματός μου μετά την άθλια σπίλωση που δέχτηκα το 2008 με την υπόθεση Βατοπεδίου».

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, ότι ακόμη δεν έχει αποφασίσει οριστικά και ως εκ τούτου δεν έχει κάνει σχετική συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top