3/14/2017
0 σχόλια

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 280 εκατ. ευρώ για έρευνα και καινοτομία

3/14/2017 09:00:00 μ.μ.
Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για έρευνα και καινοτομία
Στον «αέρα» βγαίνει από τις 23 Μαρτίου το νέο πρόγραμμα «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» στο οποίο θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι θέλουν χρηματοδότηση των ερευνητικών έργων τους.


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους και αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης η δράση «Ερευνώ - Δημιουργώ - Καινοτομώ» είναι από τις πιο εμβληματικές του νέου ΕΣΠΑ με μεγάλο προϋπολογισμό, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας και τη σύνδεση τους με την παραγωγή.

«Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά και με μία σειρά άλλες δράσεις που ήδη τρέχουν ή θα ενεργοποιηθούν σύντομα, ενισχύουμε αποφασιστικά την έρευνα και τη σύνδεση της με την παραγωγή, στηρίζουμε την τεχνολογική αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και χρηματοδοτούμε δραστηριότητες έντασης τεχνολογίας, ικανές να παράγουν υπηρεσίες και προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

Αιτήσεις για  χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή και συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.

Τα σχέδια που κατατίθενται θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:

- Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

- Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς,

- Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων.

Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α' Κύκλο η Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.

Πηγή: koolnews.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top