3/24/2017
0 σχόλια

Η δόξα του Μαραθωνίου συναντά το Ολυμπιακό πνεύμα

3/24/2017 06:12:00 μ.μ.
η μεγάλη γιορτή του 3ου Μαραθωνίου Ήλιδας- Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας
Ξεκινά η μεγάλη γιορτή του 3ου Μαραθωνίου Ήλιδας- Πύργου – Αρχ. Ολυμπίας

Ο 3ος Μαραθώνιος Ολυμπίας, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του εαρινού προγράμματος συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον της ελληνικής αλλά και παγκόσμιας δρομικής κοινότητας.

Στις 25 και 26 Μαρτίου η «καρδιά» του Μαραθωνίου χτυπά στην Ηλεία.

Οι αγώνες αναδεικνύουν τη σύνδεση που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ο Μαραθώνιος, καθώς αν δεν υπήρχαν οι πρώτοι, στη συνέχεια η ένδοξη και ίσως η σημαντικότερη μάχη στην ανθρώπινη ιστορία, αυτή του Μαραθώνα, και πολύ αργότερα βέβαια η ιδέα για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και ο εμπνευστής του αγωνίσματος του Μαραθώνιου Μισέλ Μπρεάλ, δε θα είχε γεννηθεί το μαζικότερο άθλημα όλων των εποχών, ο Μαραθώνιος.

Επιπλέον, περιέχοντας όλους αυτούς τους συμβολισμούς και τις αξίες, δεν θα μπορούσε ο Μαραθώνιος Ολυμπίας να μην τιμήσει τον πρώτο άνθρωπο στην ιστορία που ολοκλήρωσε την απόσταση του Μαραθώνιου, τον Χαρίλαο Βασιλάκο, ο οποίος ήταν επιπλέον και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης είναι πλήρες όχι μόνο στο αγωνιστικό του κομμάτι, το οποίο περιλαμβάνει τον  Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο, τον Αγώνα 12 χλμ. και τους  Αγώνες 2 χλμ. για όλους, στις τρεις μεγάλες πόλεις του Νομού Ηλείας (Αμαλιάδα, Πύργος και Αρχαία Ολυμπία) αλλά και στον τομέα του πολιτισμού αφού οι διοργανωτές προετοιμάζουν πλήθος εκδηλώσεων τόσο για την τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου αλλά και για τις υπόλοιπες μέρες των αγώνων.

Με τον τρόπο αυτό, ο Μαραθώνιος Ολυμπίας φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο στον τομέα του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού, αποτελώντας τον θεματοφύλακα της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς και ένα μέσο για τη διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού και του Μαραθώνιου σε όλο τον κόσμο.

Άννα Αγγελίδου
Δείτε τις διαδρομές στοprotinews.gr

Δείτε το πρόγραμμα της Διοργάνωσης στοwww.olympiamarathon.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top