23 Μαρ 2017
0 σχόλια

Δημήτρης Κοντολέτας: Από την Ζαχάρω στην κορυφή της Ελλάδας

Δημήτρης Κοντολέτας: Από την Ζαχάρω
Ο Δημήτρης Κοντολέτας γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1992.


Η χρονολογία γέννησής του αποτελεί και ο αριθμός που έχει επιλέξει για να τρέχει στους αγώνες, δηλαδή το 92.

Μένει στη Ζαχάρω Ηλείας και στην ουσία μεγάλωσε μέσα στο πανέμορφο δάσος του Καϊάφα (το οποίο δυστυχώς καταστράφηκε στις πυρκαγιές του 2007) όπου βρίσκεται η ταβέρνα των γονιών του και αποτελεί τον μεγάλο χορηγό στην προσπάθειά του!

Ο Δημήτρη Κοντολέτα έκανε την πρώτη απόπειρα για συμμετοχή σε αγώνες στην ηλικία των 8 ετών, το 2000 στην Πάτρα στην κατηγορία mini αλλά έτρεξε μόνο στα δοκιμαστικά καθώς για λόγους ασφαλείας οι διοργανωτές δε του επέτρεψαν να αγωνιστεί.
Η δεύτερη απόπειρα έγινε το 2002 στη Μεγαλόπολη στην κατηγορία mini όπου μετά από 3 γύρους εγκατέλειψε καθώς είχε πολλή λάσπη και δεν μπορούσα να οδηγήσει...

Τελικά πάλι στη Μεγαλόπολη το 2002 κατάφερε να τερματίσει για πρώτη φορά στη ζωή σου σε αγώνα κατακτώντας την προτελευταία θέση.

Το 2003 αποφάσισε ότι δεν πάει άλλο, δεν κατέβηκε σε κανέναν αγώνα και δούλεψε μόνος του κάνοντας σκληρή προετοιμασία....

Το 2004 επανήλθε δριμύτερος και αγωνιζόμενος με ένα Kawasaki KX 85 κατέκτησε το πρώτο του βάθρο (3η θέση).

Η πρώτη νίκη της καριέρας του ήρθε στον 3ο αγώνα της χρονιάς στα Τρίκαλα. Ήταν και ο τελευταίος για εκείνη τη χρονιά καθώς διέκοψε λόγω ενός προβλήματος υγείας.
Το 2005 (Honda CR 85) ξεκίνησε στην κατηγορία mini όπου έτρεξε σε δύο αγώνες και πήρε δύο νίκες αλλά στη συνέχεια άλλαξε κατηγορία λόγω ηλικίας.

Στην κατηγορία junior πλέον έτρεξε για πρώτη φορά στο Λιτόχωρο. Επίσης είχε συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Sevlievo της Βουλγαρίας όπου ήταν τελικά ο πρώτος Έλληνας και 22ος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Το 2006 ξεκίνησε να αγωνίζεται Honda και στη συνέχεια με ΥΑΜΑΗΑ 85 με το οποίο πήρε και το πρώτο του πρωτάθλημα στην junior!

Επίσης είχε συμμετοχή στο βαλκανικό πρωτάθλημα στα Σκόπια όπου πήρε τις θέσεις 5 και 6.

Το 2007 ως επίσημος οδηγός της YAMAHA και την υποστήριξη από το ΔΙΚΥΚΛΟ κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα στο Πρωτάθλημα ΕΛΠΑ ενώ στο Πρωτάθλημα ΟΜΕ πήρε τη 2η θέση κερδίζοντας όλους τους αγώνες εκτός από 4 στους οποίους δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω μηχανικών και άλλων προβλημάτων.
Η χρονιά ξεκίνησε στο Σέσκλο του Βόλου με δύο νίκες στο Κύπελο Β.Ελλάδος και με δύο νίκες στο Βαλκανικό πρωτάθλημα της Χαλκίδας.

Το 2008 στην κατηγορία MX2 επίσημος οδηγός της YAMAHA με YZ 250F και με το σύνολο των σημερινών του χορηγών ξεκίνησε από τη Λίμνη του Καϊάφα όπου σε αγώνα Scrable κατέκτησε την 3η θέση.

Στο Σέσκλο κατέκτησε την 4η και 5η θέση στο Κύπελο Β.Ελλάδος ενώ τελικά κατέλαβε την 6η θέση στο Πανελλήνιο.

Το 2009 κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στην MX2 στην Μεγαλόπολη στις 31-5-2009 (2η θέση). Μετά από σκληρή μάχη και διάρκεια στις καλές εμφανίσεις κατάφερε στον τελευταίο αγώνα να πάρει την 3η θέση στην τελική κατάταξη.
Το 2010 έκανε προσπάθειες αλλά διατήρησε την 3η θέση και πάλι .

Το 2011 βρέθηκε σε κορυφαία φόρμα ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα αλλά δυο τραυματισμοί τον έβγαλαν από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Το 2012 κατάφερε και επανήλθε από τους τραυματισμούς του και τελικά κέρδισε το πρωτάθλημα ταυτόχρονα συμμετείχε με την εθνική στο ΜΧ των εθνών στο LOMMEL του Βελγίου και στο ευρωπαϊκό τον εθνών στο Κίεβο της Ουκρανίας

Πηγή: mbracing.gr
Το διαβάσαμε απο το: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top