3/26/2017
0 σχόλια

Καλωσορίζοντας τον Πρωθυπουργό στον πιο αδικημένο νομό της χώρας!

3/26/2017 11:35:00 π.μ.
τον Πρωθυπουργό στον πιο αδικημένο νομό της χώρας
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη στην Αμαλιάδα θα έχει συνάντηση – σύσκεψη με τους Ηλείους δημάρχους


Κι ενώ οι προετοιμασίες για την άφιξη του Πρωθυπουργού την Δευτέρα στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη είναι πυρετώδεις και τα μέτρα ασφαλείας που θα μπουν σε εφαρμογή από σήμερα κιόλας, δρακόντεια, έγινε γνωστό  και ένα  νέο δεδομένο με θετικό πρόσημο για την Ηλεία.

Έτσι πέραν της συμβολικής και ως τώρα εθιμοτυπικής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον νομό, έγινε αποδεκτό το αίτημα που υπέβαλλαν οι δήμαρχοι Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ και μετά την τελετή των εγκαινίων που έχουν προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση- σύσκεψη με όλους τους Ηλείους δημάρχους  στο Λαζαράκειο.

Οι δήμαρχοι λοιπόν της Ηλείας  θα καλωσορίσουν  τον Πρωθυπουργό στον πιο φτωχό και παραμελημένο νομό της  «πιο αδικημένης πλευράς της χώρας» όπως είχε ο ίδιος χαρακτηρίσει την Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο των εγκαινίων της Ολυμπίας Οδού από την Κόρινθο στο Κιάτο!

Αυτή θα είναι λοιπόν η μοναδική ίσως ευκαιρία των δημάρχων του νομού, να θέσουν απευθείας στον Πρωθυπουργό τα βασικά προβλήματα και κορυφαία θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, έναν νομό με δεκάδες προβλήματα, παραμελημένο και κολλημένο στην τελευταία θέση της ανάπτυξης.

Στόχος βεβαίως και ευχή όλων από αυτήν την σύσκεψη να μην υπάρξει  μόνο καλή διάθεση… ακρόασης και υποσχέσεις, αλλά λύσεις χειροπιαστές.

Υποθέτουμε βεβαίως ότι το πρώτο και κορυφαίο θέμα που θα τεθεί είναι η υλοποίηση του δρόμου Πάτρα- Πύργος με σαφή χρονοδιαγράμματα αλλά και άλλα κορυφαία θέματα κυρίως υποδομών, αλλά και στήριξης του πρωτογενή και τριτογενή τομέα της Ηλείας, αγροτική παραγωγή και τουρισμός οι δύο βασικοί πυλώνες ανάπτυξης.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει βεβαίως και μια πλειάδα υπουργών και πρωτοκλασάτων κυβερνητικών στελεχών όπως ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Ηλείος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης  και ο κατάλογος συνεχώς μακραίνει.

Οι Ηλείοι αυτοδιοικητικοί θα έχουν λοιπόν την ευκαιρία στα ενενήντα λεπτά – τουλάχιστον με βάση το πρωτόκολλο- της επίσκεψής του Πρωθυπουργού και των υπουργών του στην Ηλεία, έστω και σε αυτήν την σύντομη παραμονή του στο νομό, να αρθρώσουν λόγο σοβαρό και να απαιτήσουν λύσεις.

Πηγή: proini.news

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top