14 Μαρ 2017
0 σχόλια

«Αποκομμένη» η επ. Ολυμπίας λόγω κακού οδικού δικτύου

«Αποκομμένη» η επ. Ολυμπίας
Τριτοκοσμικές συνθήκες επικρατούν στους περισσότερους δρόμους

«Αποκλεισμένο» λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται το οδικό δίκτυο, είναι ουσιαστικά ένα μεγάλο τμήμα της επαρχίας Ολυμπίας, γεγονός που έχει επιπτώσεις στις μετακινήσεις των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έγιναν παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε διάφορα σημεία της ορεινής κυρίως περιοχής, ωστόσο οι ανάγκες εξακολουθούν να είναι μεγάλες  για την αποκατάσταση αλλά και την κατασκευή νέων τμημάτων, που  συντομεύουν  την απόσταση προς τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Σε ημιτελή κατάσταση βρίσκεται ο οδικός άξονας από Κρέστενα-Ανδρίτσαινα, αν και έχει περάσει σημαντικό χρονικό διάστημα  από την έναρξη της ανακατασκευής του, παρά τις εκ αντιθέτου διαβεβαιώσεις των αρμοδίων πως θα ολοκληρωθεί άμεσα…

Για μια ακόμη περίοδο  αναμένεται να προκύψουν δυσχέρειες στις μετακινήσεις  στην παραπάνω περιοχή,  πράγμα που έχει επιπτώσεις στον τουρισμό αλλά και στη διεξαγωγή της συγκοινωνίας που τα τελευταία χρόνια  έχει απαξιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται εξάλλου στην ευρύτερη περιοχή του Επικούριου Απόλλωνα, όπου πολλοί  δρόμοι βρίσκονται σε κακή κατάσταση, αφού επί σειρά ετών έχουν αφεθεί στην τύχη τους, γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων που παραμένουν στο ιστορικό μέρος.

Στο εν λόγω τμήμα χρόνιο αίτημα αποτελεί η συντήρηση του δρόμου Ανδρίτσαινα-διασταύρωση Λινίσταινας-Επικούριος, όπου είναι αναγκαία η εγκατάσταση προστατευτικών για την αποφυγή των κατολισθήσεων.

Στις καλένδες

Στις καλένδες παραμένει εξάλλου  το τμήμα  Ανδρίτσαινα-Αμυγδαλιές-Ζαχάρω, το οποίο θα συντομεύσει κατά πολύ την απόσταση προς της θάλασσα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τον τουρισμό.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν, το έργο έμεινε μόνο στα λόγια, όπως έχει γίνει και με άλλες εξαγγελίες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, οδηγώντας  μια πανέμορφη περιοχή  στην ερήμωση και το μαρασμό.

Σε απαράδεκτη κατάσταση βρίσκεται επίσης και ο παραποτάμιος «δρόμος» Σέκουλα-Μάτεσι, ο οποίος σε κάθε προεκλογική αναμέτρηση κατασκευάζεται , αλλά στη συνέχεια το ενδιαφέρον ατονεί μέχρι τις επόμενες εκλογές!

Τα παραπάνω τμήματα μαζί με  πολλούς ακόμη μικρότερους δρόμους, έχουν μετατρέψει την επ. Ολυμπίας σε τριτοκοσμική περιοχή, αφού η έλλειψη κατάλληλων οδικών αξόνων την κρατούν  απομονωμένη από τις τουριστικές αλλά και αγροτικές δραστηριότητες που απέμειναν για τους κατοίκους.





Κώστας Αντωνόπουλος
Πηγή: protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top