14 Μαρ 2017
0 σχόλια

Πανηγυρικά αθώοι δυο άτομα από ορεινή περιοχή της Ηλείας που έπεσαν θύματα πλεκτάνης

Ο «πληροφοριοδότης» έγινε τελικά κατηγορούμενος!…
Ο «πληροφοριοδότης» έγινε τελικά κατηγορούμενος!…


Το έτος 2012 συνελήφθη, 40χρονος σήμερα, κάτοικος ημιορεινής περιοχής του Ν. Ηλείας με την κατηγορία ότι μέσα σε αραβοσιτοκαλλιέργειά του και σε αμέσως παρακείμενη δασική έκταση είχε καλλιεργήσει 17 δενδρύλλια ινδ. κάνναβης και επί πλέον ότι είχε καλλιεργήσει και άλλα 12, οι κορμοί των οποίων βρέθηκαν συγκομισμένοι μέσα σε άλλη αραβοσιτοκαλλιέργειά του.

Η «πληροφορία» περιήλθε όχι στην Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου, όπως θα ήταν το φυσιολογικό, αλλά σε εκείνη της… Τρίπολης, άνδρες της οποίας θεώρησαν την υπόθεση ως «δική» τους και το μόνο που εζήτησαν από την Δίωξη Ναρκ. Πύργου ήταν η συνδρομή της τελευταίας στην σύλληψη του φερόμενου ως δράστη, καθώς και του Αλβανού βοηθού του, βοήθεια η οποία τους παρασχέθηκε νόμιμα.

Οι φερόμενοι ως καλλιεργητές οδηγήθηκαν στις δικαστικές αρχές Πύργου και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι αστυνομικοί της Τρίπολης κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του «πληροφοριοδότη» τους, ακόμη και από τους συναδέλφους τους του Πύργου.

Να σημειωθεί όμως ότι ο συλληφθείς 40χρονος είχε από την πρώτη στιγμή κατονομάσει ως βασικό ύποπτο της χασισοκαλλιέργειας το συγκεκριμένο άτομο με το οποίο διατηρούσε σοβαρές προσωπικές διαφορές και το οποίο εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι ήταν ο «πληροφοριοδότης» των αστυνομικών της Τρίπολης.

Ευτυχώς η προσωρινή κράτηση των δυο ανδρών διήρκεσε μόλις λίγες ημέρες, αφού με συντονισμένες δικονομικές ενέργειες του δικηγόρου Πύργου Θοδωρή Αντωνόπουλου, που ανέλαβε εν τω μεταξύ την υπόθεση, αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι, ενώ ενισχύθηκαν μέχρι βαθμού βεβαιότητας και οι υποψίες, ότι το πρόσωπο του χασισοκαλλιεργητή ταυτιζόταν με εκείνο του «πληροφοριοδότη».

Η υπόθεση εκδικάσθηκε πρόσφατα στο Μονομελές Εφετείο Κακ/των Πατρών, όπου και οι δυο άνδρες κηρύχθηκαν ομόφωνα και πανηγυρικά αθώοι.

Σε ότι αφορά τον πραγματικό χασισοκαλλιεργητή έπεται συνέχεια, αφού εκκρεμεί εναντίον του δίωξη για τα συγκεκριμένα αδικήματα (καλλιέργεια ινδ. κάνναβης, ψευδής καταμήνυση), η οποία πρόκειται σύντομα να οδηγηθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Η παραπάνω απόφαση κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική από τον συνήγορο των αθωωθέντων κ. Θοδωρή Αντωνόπουλο, διότι, σύμφωνα με δηλώσεις του στην Εφημερίδα «Πατρίς» «υποδεικνύει τόσο στις διωκτικές, όσο και στις δικαστικές αρχές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με τέτοιου είδους καλλιέργειες ναρκωτικών, που αρκετές φορές γίνονται μέσα σε ιδιοκτησίες άλλων από λόγους μίσους και αντεκδίκησης, όπως η συγκεκριμένη.

Απαιτείται ιδιαίτερη επιμέλεια και άκρως επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων τέτοιων υποθέσεων, διότι αλλιώς τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η ελευθερία, η τιμή και η υπόληψη αθώων ανθρώπων που ταλαιπωρούνται πολλά χρόνια, αυτοί και οι  οικογένειές τους, μέχρι να ακούσουν την αθωωτική απόφαση του Δικαστηρίου» κατέληξε ο κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος.

Πηγή Γιακουμέλου

Το διαβάσαμε απο το: patrisnews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top