17 Μαρ 2017
0 σχόλια

Αυγερινοπούλου για δασικούς χάρτες: Πρόδηλα λάθη της Διοίκησης ταλαιπωρούν αδικαιολόγητα τους πολίτες

Αυγερινοπούλου για τους δασικούς χάρτες
Σε εκδήλωση για τους δασικούς χάρτες, η οποία οργανώθηκε προχθες, 15 Μαρτίου, στην Αθήνα από την Συνομοσπονδία Συλλόγων Ολυμπίας
με τη συμμετοχή ετεροδημοτών από όλο το Νομό Ηλείας και καλεσμένους τον Αν. Υπουργό, κ. Φάμελο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Ηλείας, κ. Γεωργόπουλο, απηύθυνε μήνυμα προς την Κυβέρνηση η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου, πρ. Βουλευτής Ν. Ηλείας και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, τόνισε ότι:

«Στον Ν. Ηλείας υπάρχουν πρόδηλα λάθη στην απεικόνηση των δασικών χαρτών, είτε λόγω των πυρκαγιών του 2007 που ταλάνισαν όλον τον Νομό μας, είτε λόγω του ότι το τοπίο είναι μικτό και υπάρχουν ιδιωτικές περιουσίες και άλλα μνημεία πολιτιστικά ιδιωτικά ή κρατικά εντός δασικών περιοχών τα οποία όμως, από τεχνικά λάθη, δεν απεικονίζονται καθόλου στους χάρτες.

Σήμερα ακόμα ολόκληρες νομίμως δομημένες και αγροτικές περιοχές εμφανίζονται ως δασικές λόγω λανθασμένων απεικονίσεων.

Η Κυβέρνηση πρέπει πρώτα να διορθώσει αυτά τα πρόδηλα λάθη και μετά να ζητά την υποβολή αντιρρήσεων και τα αντίστοιχα παράβολα από τους πολίτες.

Η απαίτηση για την καταβολή παραβόλων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις έρχεται σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τους πολίτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν ήδη σε άλλες υφιστάμενες υποχρεώσεις.

Ζητώ περαιτέρω μείωση των παραβόλων, ζητώ ενιαίο παράβολο για τους ιδιοκτήτες που έχουν περισσότερα του ενός τμήματα γης προς τακτοποίηση, καθώς και παράταση της ημερομηνίας υποβολής αντιρρήσεων.

Επίσης, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το Κράτος έχει παραχωρήσει με πράξεις γη, όπως σε περιπτώσεις αναδασμών και παραχωρητηρίων, οι πολίτες δεν πρέπει να υποχρεωθούν σε καταβολή παραβόλου.»

Ο Αν. Υπουργός, κ. Φάμελος, ενημέρωσε ότι έχει κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή προς παράταση της προθεσμίας υποβολής των αντιρρήσεων για ενάμιση ακόμα μήνα, και προβλέπεται η μη καταβολή παραβόλων για τις περιπτώσεις κρατικών παραχωρητηρίων.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top