15 Μαρ 2017
0 σχόλια

Στους δρόμους οι αγρότες της Ηλείας. Ετοιμάζουν «υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα

Στους δρόμους οι αγρότες της Ηλείας. Ετοιμάζουν «υποδοχή» στον Αλέξη Τσίπρα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης στον Πύργο αγρότες μέλης της ΟΑΣΗ.


Οι Ηλείοι αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία ΟΤΕ ενώ συνάδελφοί τους έφτασαν στο κέντρο της πόλης του Πύργου με τα τρακτέρ.

Προς στιγμή δημιουργήθηκε ένταση με τις δυνάμεις της Αστυνομίας λόγω του αποκλεισμού της οδού Πατρών και στα δύο ρεύματα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ο.Α.Σ.Η  Χρήστος Γιαννόπουλος ο οποίος τόνισε:

"Η κυβέρνηση πιστεύει ότι με την καταστολή και τη φοβία ότι θα κάμψει το φρόνημα των αγροτών που μέχρι στιγμής το κρατάει στην Ελλάδα ψηλά και σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλο το λαό δίπλα μας, γιατί δεν παλεύουμε μόνο για εμάς.

Το μήνυμα το δώσαμε και στον Διοικητή του ΕΛΓΑ που είχε έρθει εδώ καλεσμένος για μας χωρίς να τον έχουμε καλέσει εμείς.

Ξαναείμαστε εδώ πάλι για τους δασικούς χάρτες, για ένα πρόβλημα που βγήκε από το πουθενά και να αποδείξουμε για άλλη μια φορά ότι εκείνα τα χωράφια που έχουμε κληρονομήσει δεν είναι δικά μας και πρέπει να τα τεκμηριώσουμε τώρα πια. Δεν θα περάσει αυτό, μην ακούτε τι λένε.  Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο ακόμα. Ο αγώνας ο δικός μας θα δώσει τη λύση."

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φέτα, οι κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα στο δρόμο και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία έως το Δασαρχείο Πύργου όπου απέκλεισαν την οδό Αλφειού και πραγματοποίησαν συνάντηση με το Δασάρχη κ. Λάττα.

Το επόμενο ραντεβού των αγροτών της Ηλείας είναι για τις 27 Μαρτίου στην Αμαλιάδα όπου θα «υποδεχτούν» με τον δικό τους τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα που αναμένεται να φτάσει για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη.

Πηγή: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top