15 Μαρ 2017
0 σχόλια

Το πρόγραμμα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη

Ο Αλέξης Τσίπρα στην Αμαλιάδα για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη
Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στην Αμαλιάδα για 90 λεπτά για τα εγκαίνια του Μουσείου Μπελογιάννη,

συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση. Ακόμη στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Από την προηγούμενη μέρα, την Κυριακή 26 Μάρτη, η Αμαλιάδα θα θυμίζει φρούριο, αφού θα βρίσκονται αρκετοί αστυνομικοί από την Αθήνα. Πρόκειται για άνδρες της προσωπικής φρουράς του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής, ενώ την ευθύνη για την ασφάλεια των προσκεκλημένων έχει αναλάβει ο Ηλείος Φρούραρχος της Βουλής Κώστας Κυριαζόπουλος.

Οι δρόμοι γύρω από το Βιοκλιματικό Πάρκο και το Δημαρχείο θα παραμείνουν κλειστοί από τις 11 το πρωί.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν τα καταστήματα στο κέντρο της πόλης, θα είναι κλειστά ή όχι και αν θα απαγορεύεται η κίνηση πεζών στους γύρω δρόμους, όπως επίσης αν θα πραγματοποιηθούν αυτές τις ώρες δρομολόγια του ΚΤΕΛ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στην Αμαλιάδα και η πομπή θα σταματήσει στην οδό Βενιζέλου κοντά στο ύψος της οδού Πύρρωνος.
Τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής θα υποδεχτούν Βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος, καθώς και πρόεδροι δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι και μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας.

Ακολούθως, θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Πρωθυπουργό , τον Πρόεδρο της Βουλής, από Προέδρους Δημοτικών Παρατάξεων κ.α., στην προτομή του Νίκου Μπελογιάννη που βρίσκεται πίσω από την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Μουσείο Μπελογιάννη, που θα έχει τοποθετηθεί εξέδρα στην γωνία των οδών Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας, προκειμένου να εκφωνηθούν χαιρετισμοί και ομιλίες.

Κατόπιν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Μουσείου, παρουσία του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Βουλής, του Δήμαρχου Ήλιδας, του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Βουλευτών και μικρού αριθμού Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων.

Μετά το πέρας των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Ήλιδας θα υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής στο γραφείο του στο Δημαρχείο και θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ. Οι επίσημοι θα αναχωρήσουν για την Αθήνα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top