3/15/2017
0 σχόλια

Η ελληνίδα μετανάστρια στο Λονδίνο, το Brexit και η συγκλονιστική ομιλία

3/15/2017 10:53:00 μ.μ.
Η ελληνίδα μετανάστρια στο Λονδίνο και η συγκλονιστική ομιλία
«Τις προάλλες μου έβαλαν τις φωνές στον δρόμο, μου επιτέθηκαν και μου είπαν: "Γύρνα στην πατρίδα σου


Το βίντεο από την ομιλία της νεαρής Στέλλας Τσαντεκίδου, που εργάζεται στο Λονδίνο, αναπαράχθηκε στο διαδίκτυο, αγγίζοντας πολλούς ανθρώπους με τα λόγια της.

«Τις προάλλες μου έβαλαν τις φωνές στον δρόμο, μου επιτέθηκαν και μου είπαν: "Γύρνα στην πατρίδα σου".

Και τους απάντησα: Μα είμαι στην πατρίδα μου! Αυτή είναι η πατρίδα μου! Είμαι η μετανάστρια που είμαι η νοσοκόμα σας, η γιατρός σας, η κοινωνική λειτουργός σας, η καθηγήτριά σας.

Η Βρετανία ψήφισε για να βγει από την ΕΕ αλλά δεν ψήφισε για να αφήσει πίσω όσους έκαναν εδώ οικογένειες, πληρώνουν τους φόρους τους, που επέλεξαν να αφομοιωθούν και να γίνουν ένα με την κοινωνία και να την κάνουν καλύτερη. Πατρίδα μου είναι η Βρετανία, και ζητώ από όλους σας εδώ απόψε να μου πείτε:

"Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου; "», ανέφερε, σε εκδήλωση με αφορμή την εκκίνηση διαδικασιών για το Brexit.

Η ίδια μίλησε το βράδυ της Τετάρτης και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημειώνοντας:

«Με είχε φωνάξει κάποιος στον δρόμο. Στα αγγλικά μου είχε μιλήσει, τώρα δεν θέλω να πω ακριβώς αυτό που μου είπε γιατί είχε χρησιμοποιήσει κάποιες άσχημες λέξεις.

Δεν πιστεύω ότι γενικά είναι αυτό το κλίμα χαρακτηριστικό όλων των Άγγλων. Απλά, τον τελευταίο καιρό, τους τελευταίους μήνες, έχουν αρχίσει κάποιοι άνθρωποι και πιστεύουν ότι οι μετανάστες μπορεί να έχουν να κάνουν με τα οικονομικά προβλήματα της Αγγλίας, με το γεγονός ότι για παράδειγμα δεν έχουν αρκετό χώρο στα νοσοκομεία τους και στα σχολεία τους».


Πηγή: newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top