8 Απρ 2017
0 σχόλια

Μάκιστος: 10 χρόνια χωρίς δρόμο! Ερημώνουν αποκλεισμένοι οι Μακισταίοι μετά τις φωτιές

10 χρόνια χωρίς δρόμο! Ερημώνουν αποκλεισμένοι οι Μακισταίοι μετά τις φωτιές
Ακούστε τι ανέφερε ο πρόεδρος των απανταχού Μακισταίων, Φώτης Βλάχος στο IONION FM


9 χρονιά μετά τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας, τα μαρτυρικά χωριά Μάκιστος και Αρτέμιδα, παραμένουν αποκλεισμένα, καθώς αν και το Ταμείο Μολυβιάτη συγκέντρωσε εκατομμύρια ευρώ από τις δωρεές πολιτών, κανένα έργο υποδομής, δεν κατασκευάστηκε στην περιοχή.

Η πρόσβαση γίνεται από έναν χωματόδρομο, και ειδικά τον χειμώνα με τις βροχές, η επικοινωνία είναι αβέβαιη, λόγω κατολισθήσεων.

Ο πρόεδρος των απανταχού Μακισταίων, Φώτης Βλάχος, ανέφερε στο IONION FM, ότι υπάρχει ώριμη μελέτη από τον Οκτώβριο του 2016 και αναζητείται χρηματοδότηση ύψους 14,7 εκατ. ευρώ. «Η μελέτη προκηρύχθηκε από τον κ. Καφύρα το 2011 και ανατέθηκε μετά από καθυστερήσεις και ενστάσεις το 2014 στο μελετητικό γραφείο του κ. Φράγκου.

Παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και προβλέπει ότι για το έργο κατασκευής νέου δρόμου, μήκους 7χλμ.  με νέα χάραξη σε αρκετά σημεία από την θέση Μποκαρίνο έως την Μάκιστο, θα στοιχίσει 14,7 εκατ. ευρώ.

Το έργο το έχει αναλάβει η περιφέρεια, θέλουμε ο περιφερειάρχης να μην αφήσει αποκλεισμένους.

Δικαιούμαστε αυτά τα χρήματα. Το ποσό συγκεντρώθηκε από την πανελλήνια συγκίνηση που προκάλεσε η τραγωδία σε Μάκιστο και Αρτέμιδα», ανέφερε στο IONION FM, ο κ. Βλάχος.

Ο δρόμος έχει μετατραπεί σε χωμάτινο και ο αποκλεισμός της πρόσβασης ερημοποιεί τα χωριά, ενώ χαμένα πάνε και τα χρήματα  που έδωσαν η Κυπριακή κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Αρτέμιδας και η οικογένεια Βαρδινογιάννη για την ανασυγκρότηση της Μακίστου.

Για τον δήμο Ζαχάρως ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι είναι μόνο υποσχέσεις και καθόλου έργα.

Ακούστε τι ανέφερε ο κ. Βλάχος στο ionionfm.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top