19 Απρ 2017
0 σχόλια

Η τραγωδία της Ολυμπιακής πριν 41 χρόνια, στην ίδια περιοχή που κατέπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο!

Η τραγωδία της Ολυμπιακής πριν 41 χρόνια, στην ίδια περιοχή που κατέπεσε το ελικόπτερο
Είχαν χάσει τη ζωή τους 50 άνθρωποι


Συγκλονίζει η πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις στρατιωτικούς, τραυματίζοντας παράλληλα μία αρχιλοχία.

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ίσα ίσα που επαναλαμβάνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο.

Σύμφωνα με αφιέρωμα του kozanimedia.gr, πριν 41 χρόνια, στις 23 Νοεμβρίου του 1976, στην ίδια περιοχή, κοντά στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, είχε καταπέσει ένα δικινητήριο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11A, στοιχίζοντας τη ζωή σε 50 ανθρώπους!

Συγκεκριμένα, το δικινητήριο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας τύπου YS-11A με στοιχεία νηολογίου SX-BBR και όνομα «Νήσος Μήλος» απογειώνεται στις 08:35, ώρα τοπική, από το αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Τελικός του προορισμός είναι το αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης με ενδιάμεσο σταθμό τη Λάρισα.

Στο πιλοτήριο του καινούργιου αεροσκάφους (παραλήφθηκε το 1971 από την Ολυμπιακή) ο έμπειρος κυβερνήτης και πρώην ιπτάμενος της πολεμικής αεροπορίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και συγκυβερνήτης ο Νικόλαος Τάρναρης. Μαζί τους στην καμπίνα επιβατών πετούν οι ιπτάμενοι συνοδοί Σταματία Σταθοπούλου και Γεωργία Τσουκαντά, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζουν το πρωινό, μόλις το αεροσκάφος οριζοντίωσε στα 10.000 πόδια.

Οι χειριστές είχαν ενημερωθεί από την επιμελητεία των πτήσεων της Ολυμπιακής κατά την πρωινή ενημέρωση ότι στη Λάρισα και στην Κοζάνη οι νεφώσεις εκείνο το πρωινό είχαν την «τιμητική» τους και πως η θερμοκρασία στην Κοζάνη ήταν κοντά στους 50C, δηλαδή «σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: alfavita.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top