26 Απρ 2017
0 σχόλια

Δρόμος Εκεχειρίας: Στις 5 Μαΐου στην Αθήνα. 14 και 15 Μαΐου στην Ηλεία

Δρόμος Εκεχειρίας 14 και 15 Μαΐου στην Ηλεία
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ως άτομο αλλά και ως ομάδα/εταιρεία/σύλλογος/φορέας

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, 6:30μμ
Δρόμος Εκεχειρίας στην Αθήνα

Πνύκα – Καλλιμάρμαρο

Συνδέοντας το αρχαίο με το σύγχρονο ενώνουμε την Πνύκα με το Παναθηναϊκό Στάδιο σε ένα συμβολικό «Δρόμο Εκεχειρίας» μεταφέροντας το μήνυμα της Εκεχειρίας από το σύμβολο του ελεύθερου πνεύματος και λόγου, στο σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θυμίζοντας ότι η σημαντικότερη παρακαταθήκη του Ολυμπισμού αλλά και θεμελιώδης όρος για την διεξαγωγή των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ήταν η «Εκεχειρία».

Προπομποί της πορείας θα είναι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γρηγόρης Λαμπράκης και γιος του μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης κ. Γρηγόρης Λαμπράκης και βέβαια όπως και στον 1ο Δρόμο Ολυμπιακής Εκεχειρίας το 2016 στο Μονοπάτι της Εκεχειρίας, ο σπουδαίος Έλληνας υπερδρομέας μεγάλων αποστάσεων Σμηναγός Ιωάννης Κούρος.

Στην Πνύκα πριν την εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί απαγγελία του ποιήματος "Το Φως της Ολυμπίας"  του μεγάλου λογοτέχνη Τάκη Δόξα από την Δρ. Ιωάννα Μάστορα.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με ένα κλαδί αγριελιάς από την Ήλιδα και την Ολυμπία με την κορδέλα της διοργάνωσης και με έπαινο συμμετοχής.

Παρακάτω μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ως άτομο αλλά και ως ομάδα/εταιρεία/σύλλογος/φορέας κ.α.

Σάββατο 13 Μαΐου 2017
Τελετή Έναρξης – Ήλιδα

Στο πλαίσιο ανάδειξης της εκεχειρίας ως προαπαιτούμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας αλλά και διαφύλαξης των ολυμπιακών αξιών, διοργανώνουμε στην Αμαλιάδα (έδρα του Δήμου Ήλιδας), ημερίδα αφιερωμένη στην Εκεχειρία.

Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα εκτεθούν έργα ένστολων και τοπικών ζωγράφων αφιερωμένα στον αθλητισμό και στην εκεχειρία.

Επίσης για τους δρομείς θα υπάρχει και η δυνατότητα παραλαβής του αριθμού και της μπλούζας της διοργάνωσης.

Κυριακή 14 Μαΐου 2017
Δρόμος Εκεχειρίας 2017

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου θα διεξαχθεί στην Ηλεία ο «Δρόμος της Εκεχειρίας 2017».

 Οι δρομείς θα τρέξουν από την Αρχαία Ήλιδα στην Αρχαία Ολυμπία.

Η πορεία αυτή ΔΕΝ έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και όλοι οι συμμετέχοντες κινούνται σχεδόν μαζί.

Είναι μια πορεία των 49,8 χιλιομέτρων πάνω στο «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» και στόχος της είναι, με κάθε μέτρο από την Αρχαία Ήλιδα προς την Αρχαία Ολυμπία, να μεταφερθεί το μήνυμα της Εκεχειρίας σε ολόκληρο τον κόσμο και κάθε δρομέας να γίνεται αγγελιαφόρος αυτού του σημαντικού μηνύματος για την Ειρήνη.

Την Ειρήνη που στις μέρες μας εξακολουθεί δυστυχώς να είναι ζητούμενο και όχι αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο!

Περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές, την πορεία, την διαδρομή και τις παροχές προς τους δρομείς μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Μονοπατιού (routeoftruce.gr), στην ενότητα «Δρόμος» .

Περιμένουμε να σας δούμε από κοντά και να απολαύσουμε όλοι μαζί την μοναδικότητα του μονοπατιού και τη μεταφορά του μηνύματος της Εκεχειρίας.

Με πληροφορίες απο το: odigos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top