30 Απρ 2017
0 σχόλια

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Υπόθεση τα 7,5 εκατ. ευρώ για την Ηλεία! (Βίντεο)

Γιώργος Γεωργιόπουλος: Υπόθεση τα 7,5 εκατ. ευρώ για την Ηλεία
Ανακατανομές των εκπτώσεων των έργων από το Ταμείο Μολυβιάτη


Την διαβεβαίωση ότι τα ποσά που θα προκύψουν από τις εκπτώσεις στα έργα που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Μολυβιάτη,

θα παραμείνουν και θα αναδιανεμηθούν στους πυρόπληκτους δήμους της Ηλείας, έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος, με δηλώσεις του στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ.

Ο κ. Γεωργιόπουλος με αφορμή τις πρόσφατες δημοπρατήσεις έργων από τους δήμους Ήλιδας και Πηνειού από το Ταμείο Μολυβιάτη ( έχουν προηγηθεί και άλλα σε άλλους πυρόπληκτους δήμους) είπε ότι υπάρχουν ανησυχίες –εύγλωττες- που έχουν εκφραστεί και από τους δημάρχους και από δημότες, αν το προϊόν των εκπτώσεων σε αυτά τα έργα θα παραμείνει στην Ηλεία.

Κατανοούμε την ανησυχία τους, είπε ο κ. Γεωργιόπουλος καθώς και λόγω συγκυριών, οι εκπτώσεις αυτές αγγίζουν το 50 -55% !

Αυτό σημαίνει ότι από τα 15 εκατ ευρώ που έχουν διατεθεί στην Ηλεία για το σκοπό αυτό σε επίπεδο Περιφέρειας, θα περισσέψουν 7 -7,5 εκατομμύρια ευρώ .

Και αυτό το ποσό δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Θα ήθελα λοιπόν να διαβεβαιώσω ότι τα χρήματα αυτά από τις εκπτώσεις που δίνουν οι εργολάβοι, μένουν στην Περιφέρεια και θα διατεθούν όπως αποφασίσαμε και στην προηγούμενη φάση, κατά 90% στο νομό μας.

Επομένως θα ανακατανεμηθούν και βάσει του νόμου, με τον ίδιο ισότιμο τρόπο στους δήμους μας .

Θα καθίσουμε ξανά στο τραπέζι όταν έρθει εκείνη η ώρα και θα αποφασίσουμε πάλι κατά προτεραιότητα τα έργα που θα συμπεριληφθούν, είπε

Νέα για το «παραλιακό μέτωπο»

Ο κ. Γεωργιόπουλος αναφέρθηκε επίσης, στις κινήσεις που γίνονται από πλευράς Π. Ε Ηλείας, ενόψει του σχεδιασμού του Υπ. Υποδομών για τα έργα του 2017 από τις Δημόσιες Επενδύσεις.

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό είπε, συναντήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στην Αθήνα και έθεσαν τα αιτήματα της Ηλείας, που ως νομός έχει μέγιστα προβλήματα σε ό,τι αφορά το οδικό δίκτυο αλλά και τις νέες χαράξεις που απαιτούνται.

Έγκαιρα μεριμνούμε, είπε ο κ. Γεωργιόπουλος, πριν το υπουργείο σχεδιάσει, για τα όσα απαιτούμε ως νομός. Και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τις μελέτες μας, ώστε μέσα στο Σεπτέμβριο να είναι έτοιμες αυτές που θεωρούμε αναγκαίο να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αναφέροντας μάλιστα κάποια παραδείγματα, έθεσε ως πρώτο αυτό του παραλιακού δρόμου από τα όρια του Δήμου Πηνειού ως τον Δήμο Ήλιδας, το γεφύρι κορακοφωλιάς στη Φιγαλεία κ.α.


Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top