1 Απρ 2017
0 σχόλια

Διαμαρτυρία στην Ανδρίτσαινα για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς-ΦΩΤΟ

Διαμαρτυρία στην Ανδρίτσαινα για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς
Διαμαρτυρία για την κατάργηση του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανδρίτσαινα, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής επιχειρηματίες, συνταξιούχοι και  κάτοικοι της περιοχής.
Εν τω μεταξύ ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Ανδρίτσαινας διαμαρτυρόμενος για την πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το τοπικό υποκατάστημα.

Την ανακοίνωση κοινοποίησε προς τους: κον Σάντι Καράμ Πρόεδρο Δ.Σ. Ομίλου Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε., κον Ανδρέα Σταυρόπουλο Γενικό Δ/ντή Τράπεζας Πειραιώς Δυτικής Πελοποννήσου, κον Βασίλειο Κουτεντάκη Γενικό Διευθυντή, Δίκτυα Καταστημάτων του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς και στους Βουλευτές Νομού Ηλείας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των συνδημοτών μας, εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Ανδρίτσαινα.

Ειλικρινά θεωρούμε πως είναι μια απόφαση ακατανόητη που δείχνει έλλειμμα ευαισθησίας προς το κοινωνικό σύνολο, καθώς το κατάστημα αυτό είναι το μοναδικό που εξυπηρετεί τους κατοίκους στις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Η Τράπεζα Πειραιώς εξυπηρετεί μια τεράστια περιοχή όχι μόνο του Νομού μας αλλά και των όμορων Νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις σε σχέση με τα πλησιέστερες Τράπεζες ξεπερνούν τα 50 χλμ.

Εξυπηρετεί λοιπόν μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Διεκπεραιώνονται συναλλαγές των πολιτών, πληρώνονται συντάξεις κτλ, σε μια περιοχή όπου ο πληθυσμός ξεπερνά τους 8,000 Πολίτες.

Άλλωστε είναι γνωστό πως πολύ ηλικιωμένοι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν πρόσβαση στα συστήματα της νέας τεχνολογίας (κάρτες αναλήψεων, e-Baking..) και πως γι' αυτούς είναι δύσκολες, χρονοβόρες και οικονομικά ασύμφορες οι μετακινήσεις του σε άλλα μέρη.

Εξάλλου πιστεύουμε πως είναι οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του, καθώς εξυπηρετεί πολύ κόσμο, ο οποίος εμπιστεύεται εδώ και πολλές δεκαετίες τις καταθέσεις του αποκλειστικά στο εν λόγω κατάστημα.

Ωστόσο, εξυπηρετούνται και οι πολλές επιχειρήσεις όλης της ορεινής Ηλείας. Ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, φαρμακεία, ιατρεία, καταστήματα καθημερινής ανάγκης και εξυπηρέτησης καθώς και παραδοσιακών προϊόντων.

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, Σχολεία, Υποθηκοφυλακείο, Νομικά πρόσωπα, Σύλλογοι, Δημόσια Βιβλιοθήκη αλλά και το Ταχυδρομείο διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στην Τράπεζα. Προγράμματα όπως το «Έσπα», «Εξοικονομώ», «Νέων Αγροτών», εξυπηρετούνται από το κατάστημα της Ανδρίτσαινας.

Επίσης στην περιοχή μας δεσπόζει ο Επικούρειος Απόλλωνας ένα μνημείο απαράμιλλης ομορφιάς και ανεκτίμητης αξίας που βρίσκεται στα 13 χλμ όπου η επισκεψιμότητά του ξεπερνά τους 40.000 τουρίστες κάθε χρόνο.

Ο Τουρισμός λοιπόν αποτελεί πρωταρχικό μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας και γι' αυτό το λόγο δεν δύναται να μην μπορεί να συντηρηθεί ένα κατάστημα Τράπεζας όταν ακριβώς απέναντι στη Δημητσάνα Αρκαδίας, όπου ο πληθυσμός είναι κατά πολύ λιγότερος και ενώ είμαστε στο ίδιο τουριστικό τόξο, να μπορεί να συντηρεί δύο καταστήματα.

Επειδή νομίζουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στην Ανδρίτσαινα και επειδή δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας αυτή που πλήττει ένα σημαντικό μέρος των συνδημοτών μας.

Διαφορετικά θα σταθμίσουμε και εμείς ως δήμος συνολικά τις σχέσεις μας με την τράπεζά σας και θα αποσύρουμε τις καταθέσεις μας.

Κλείνοντας, απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς και κυρίως των Βουλευτών του Νομού μας να πάρουν θέση για το σοβαρό αυτό θέμα, που είναι συνυφασμένο με την κοινωνική συνοχή και το μέλλον Όλου του Ορεινού όγκου της Περιφέρειας.

Ο Καλλικράτης υποτίθεται ότι ήρθε για να βοηθήσει, αλλά μόνο καλό δεν κάνει σε Περιοχές σαν τις δικές μας.

Έχουν υποχρέωση λοιπόν οι φορείς προς Όλους Εμάς, να μην κάνουν τα ίδια λάθη με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Τράπεζα Πειραιώς όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει -η οποία στεγάζεται σε κτίριο που έγινε δωρεά από τον Ανδριτσάνο Β.Α. Καφίρη χωρίς να πληρώνεται ενοίκιο- , αλλά να οργανωθεί και να στελεχωθεί ώστε να συμβάλλει και να βοηθήσει με την παρουσία του στην ανάπτυξη της περιοχής και όχι στον αφανισμό της.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας για τη συνέχιση της κανονικής λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Ανδρίτσαινα, αναμένουμε την απάντησή σας.

Ο Σύλλογος Ανδριτσάνων στηρίζει ανεπιφύλακτα τις θέσεις των επαγγελματιών και της κοινωνίας της Πόλης μας σχετικά με την λειτουργία του καταστήματος της τράπεζας Πειραιώς, σε καθημερινή βάση, και θα κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται πρός αυτή την κατεύθυνση.

Οι βουλευτές και η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να μπούν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια γιατί αλλιώς θα αντιδράσουμε Δ Υ Ν Α Μ Ι Κ Α!!!!!!!!!

Φτάνει πιά κύριοι και κυρίες να μας θυμάστε Μ Ο Ν Ο στις εκλογές!!

Χορτάσαμε από ωραία και μεγάλα λόγια!!!!!!

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε Π Ρ Α Ξ Ε Ι Σ!!!!!!!!




Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Αδαμόπουλο για τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες.

Πηγή: ilia24.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top