20 Απρ 2017
0 σχόλια

Η πρώτη μαρτυρία της Βασιλικής Πλεξίδα – Πως έπεσε το ελικόπτερο

Πως έπεσε το ελικόπτερο - Η πρώτη μαρτυρία της Βασιλικής Πλεξίδα
Η Βασιλική Πλεξίδα περιγράφει τα τελευταία δευτερόλεπτα της μοιραίας πτήσης:

«Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη, έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ…»

Χαμηλή πτήση, ομίχλη, πρόσκρουση στα σύρματα της ΔΕΗ, απώλεια στήριξης, βίαιη προσγείωση, αποκόλληση της μηχανής, που καταπλακώνει τους τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες.

Καρέ καρέ η χτεσινή τραγωδία στο Σαραντάπορο Ελασσόνας μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του ΓΕΣ και την πρώτη μαρτυρία της επιζήσασας.

Οι φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας που φτάνουν στα χέρια του υπουργού Αμυνας αμέσως μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών άκρως σοκαριστικές. Υπουργός και ειδικοί αμέσως αποφαίνονται ότι «το ελικόπτερο κάρφωσε», είναι τελείως διαλυμένο.

Πιλοτήριο και καμπίνα μία άμορφη μάζα και, το πιο συγκλονιστικό, η μηχανή του ελικοπτέρου αποκολλημένη έχει καταπλακώσει το πιλοτήριο και την καμπίνα με τους τέσσερις στρατιωτικούς!

Οι παρατηρήσεις των ειδικών μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται να επιβεβαιωθούν από την πρώτη περιγραφή που έκανε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο και διασώθηκε καθώς είχε τύχη… βουνό.

Κατά την πρόσκρουση στο έδαφος εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια και δεν την καταπλάκωσε η μηχανή!

«Πετούσαμε χαμηλά»

Κατά την πρώτη κατάθεσή της η τυχερή αρχιλοχίας είπε: «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη.

Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του.

Ολα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου.

Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

Η κοπέλα νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα.

Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη προληπτικά στην εντατική μονάδα, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο.

Στο πλευρό της βρέθηκαν από χθες το μεσημέρι οι γονείς της από τα Τρίκαλα, που κάνουν λόγο για θαύμα, όπως και ο σύζυγός της από τον Βόλο.

Το ελικόπτερο τύπου HU-1H («Χιούι») με τριμελές πλήρωμα μετέβη νωρίς χθες το πρωί από τη βάση του στο Στεφανοβίκειο της Μαγνησίας στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα.

Εκεί επιβιβάστηκαν σ΄ αυτό οι δύο αξιωματικοί και απογειώθηκε εκ νέου στις 7:35 με κατεύθυνση τη Δυτική Μακεδονία, για προγραμματισμένη πτήση επιτήρησης των συνόρων.

Στις 7:50 χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ και μια ώρα αργότερα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή τριών ελικοπτέρων, δύο F-16 και ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους.

Στις 10:48 υπήρξε ενημέρωση από συνεργείο της ΔΕΗ για εντοπισμό των συντριμμιών, σε απόσταση σχεδόν 2 χιλιομέτρων από το Σαραντάπορο Ελασσόνας. Οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες ήταν νεκροί.

Πηγή: ΈΘΝΟΣ
Διάβασε περισσότερα στο: larissanet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top