14 Απρ 2017
0 σχόλια

Κατεπείγουσα επιστολή του Προέδρου ΕΒΕ Ηλείας για ΜΕΘ Γ.Ν. Πύργου και Κ.Υ. Ανδρίτσαινας

επιστολή του Προέδρου ΕΒΕ Ηλείας για ΜΕΘ Γ.Ν. Πύργου και Κ.Υ. Ανδρίτσαινας
Να αποφευχθεί ο κίνδυνος υποβάθμισης υπηρεσιών Υγείας


ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ «ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΠΛΗΓΜΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΤΟΝΙΖΕΙ Ο κ. ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΣ

Παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό έκανε χθες με κατεπείγον έγγραφο του σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα της Μονάδας εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Πύργου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος.

Μάλιστα ο κ. Νικολούτσος αναφέρεται σε «εύθραυστη ισορροπία με προβληματικές υπηρεσίες υγείας» και επισημαίνει ότι τέτοιου είδους θέματα είναι από τους έμμεσους παράγοντες σταθεροποίησης της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή μας ενώ τα προβλήματα στον τομέα υγείας αποθαρρύνουν τους δυνητικούς επισκέπτες κάτι που αποτελεί πλήγμα και για τον τουρισμό μας.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή του Προέδρου του ΕΒΕ που συμπεριλαμβάνεται και ο κίνδυνος για το κλείσιμο του Κ.Υ. Ανδρίτσαινας, τονίζονται τα εξής:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορήθηκαμε, την αίτηση της   διευθύντριας της ΜΕΘ  του Γ.Ν. Ηλείας  κας Έφης  Βρετού,  για την προσωρινή αναστολή της μονάδας, λόγω της υποστελέχωσής της .

Παρότι το πρόβλημα  λειτουργίας, έχει τεθεί εδώ και  δύο μήνες,  τόσο σε επίπεδο 6ης ΥΠΕ, όσο και σε επίπεδο Υπουργείου,  δεν έχει αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μέχρι σήμερα, φθάνοντας στην σημερινή εξέλιξη  και τον «ορατό  κίνδυνο»,  αναστολής  λειτουργίας της μονάδας.

Κύριε Υπουργέ , προσβλέπουμε  στην άμεση παρέμβαση  σας,  ώστε   ο σοβαρός αυτός κίνδυνος  υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας   στο Νομό μας, να αποφευχθεί έστω και την ύστατη ώρα.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις καλές σας προθέσεις,  όσο και τις  προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της  υγείας  στον νομό μας,  γεγονός είναι  ότι αυτός συνεχίζει να βρίσκεται σε μια εύθραυστη  ισορροπία,  με   προβληματικές πολλές φορές τις υπηρεσίες υγείας  προς  τους  πολίτες μας, αλλά και τους χιλιάδες   επισκέπτες   της περιοχή μας.

Σε κάθε περίπτωση  κύριε υπουργέ,  προσβλέπουμε στις ενέργειες  σας,  που  θα  αναβαθμίσουν και θα σταθεροποίησουν σε  ικανοποιητικό επίπεδο τις υπηρεσίες   Δημόσιας Υγείας  στον τόπο μας.

Τα θέματα  υγείας, εκτός από το αίσθημα ασφάλειας  που  δημιουργούν στους  συμπολίτες μας,  είναι από τους έμμεσους σταθεροποιητικούς παράγοντες  της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας της περιοχής μας,  διότι   οι προβληματικές υπηρεσίες υγείας, αποθαρρύνουν τους  δυνητικούς επισκέπτες, στοιχείο που  αποτελεί   πλήγμα για  τον τουρισμό της περιοχής,  συντελώντας   έτσι  στην γενικότερη υποβάθμιση  του τόπου μας.

Μάλιστα εδώ πρέπει να σας υπογραμμίσω έναν ιδιαίτερο κίνδυνο που ελλοχεύει από τις τυχόν  υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας για  τον τουρισμό μέσω  κρουαζιέρας,  θέμα    με  εθνικές διαστάσεις , που μας προβληματίζει ιδιαίτερα , καθώς το λιμάνι του Κατακόλου είναι το 4Ο σε επισκεψιμότητα  στη χώρα μας,  λόγω και  του τουριστικού προορισμού, Αρχαία Ολυμπία .

Σας επισημαίνω ότι  τα στάνταρ των  υπηρεσιών  υγείας,  είναι  ψηλά στην λίστα των παραγόντων, που επηρεάζουν και καθορίζουν την άφιξη κρουαζιερόπλοιων σε μια περιοχή.

Κύριε Υπουργέ τελειώνοντας   θέλω να σταθώ  σε άλλο ένα θέμα, που σχετίζεται με τις υπηρεσίες υγείας στο νομό μας και  αφορά το Κέντρο  Υγείας  ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ.

 Πληθαίνουν οι φήμες ότι  επίκειται το κλείσιμο του, παρότι βρίσκεται   σε μία από τις πιο  απομακρυσμένες   περιοχές  του νομού μας. Τυχόν  τέτοια εξέλιξη  θα  παραδώσει, «στο έλεος του θεού»  την τοπική κοινωνία,  καθώς θα χρειάζεται πάνω από μία ώρα ο πολίτης  με Ι.Χ. ,για να φθάσει  στο επόμενο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας.

Αλλά  και ως επιχειρηματική κοινότητα  μας  ανησυχεί  ιδιαίτερα, διότι υπονομεύει τις  χρόνιες προσπάθειες  μας για   την «διασύνδεση» του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα ,που βρίσκεται στην περιοχή ,του πλέον καλοδιατηρημένου  αρχαίου ναού στην χώρα μας,  με τον  τουρισμό  μέσω κρουαζιέρας,  και ιδιαίτερα  την ώρα που αρχίζει να  επιλέγεται ως προορισμός επίσκεψης  από τους επαγγελματίες κρουαζιέρας.

Γι’ αυτό πρέπει να αποφευχθεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, που θα αποτελέσει «πολλαπλό πλήγμα» για την περιοχή και το νομό μας γενικότερα.

Με πληροφορίες απο το: iliaweb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top