8 Απρ 2017
0 σχόλια

Τσακάλι βρέθηκε χτυπημένο από Ι.Χ. στην είσοδο της Ζαχάρως!

Τσακάλι βρέθηκε χτυπημένο από Ι.Χ. στη Ζαχάρω
Ανησυχία για την εξάπλωση των αγριμιών στην ευρύτερη περιοχή

Την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή του Καϊάφα φαίνεται ότι έχουν κάνει τσακάλια, μετά τον εντοπισμό χτυπημένου αγριμιού από διερχόμενο όχημα, στην είσοδο της Ζαχάρως !

Το άγριο ζώο βρέθηκε νεκρό  προχθές από κάτοικο της περιοχής  στην Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας (προς την κατεύθυνση του Καϊάφα), ο οποίος εν συνεχεία ειδοποίησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ζαχάρως προκειμένου να επιληφθεί του περιστατικού.

Ωστόσο η ύπαρξη του τσακαλιού στο συγκεκριμένο σημείο προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με τους πληθυσμούς των αγριμιών στην ευρύτερη περιοχή, αφού όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι μετά τις εμφανίσεις τους σε πολλές τοπικές κοινότητας του δήμου, σειρά έχει και η Ζάχαρω!

«Οι ανεύθυνες πολιτικές έχουν συνέπειες σε συνανθρώπους μας που αγωνίζονται να επιβιώσουν στην ύπαιθρο και  συγχρόνως αυξάνουν  την ανασφάλεια στην περιοχή.

Η ευθύνη πρέπει επιτέλους να καταλογιστεί.

Δεν γίνεται να υπάρξει αποτέλεσμα για το οποιοδήποτε θέμα με ακραίες ενέργειες απελευθέρωσης άγριων ζώων σε περιοχές που ουδέποτε υπήρχαν στο συγκεκριμένο οικοσύστημα.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου πριν είναι αργά για όλους...

Και για τα άγρια ζώα αλλά και για τους ανθρώπους της υπαίθρου διότι η ανευθυνότητα ορισμένων δεν έχει όρια» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κ.Σ. Ζαχάρως κ. Χρήστος Πλιάγκος.

 Κώστας Αντωνόπουλος - protinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top