12 Απρ 2017
0 σχόλια

Ηλεία: Μπαράζ από απόπειρες εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου

Μπαράζ από απόπειρες εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου στην Ηλεία
Ένα θύμα πλήρωσε τους απατεώνες, οι υπόλοιποι γλίτωσαν


Νέο σχέδιο προσπάθειας εξαπάτησης πολιτών μέσω τηλεφώνου με το γνωστό πλέον σενάριο του τροχαίου με εμπλοκή συγγενικού προσώπου, βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα σε εξέλιξη από επιτήδειους στην Ηλεία.

Έως χθες είχαν καταγγελθεί περίπου 20 απόπειρες, ενώ μια γυναίκα από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου, έπεσε θύμα των απατεώνων.

Οι Αστυνομικές Αρχές με επανειλημμένες ανακοινώσεις στον Τύπο, προσπαθούν να ενημερώσουν τους πολίτες που στην πλειοψηφία τους είναι υποψιασμένοι.

Ηλικιωμένα άτομα με αυξημένες ευαισθησίες αλλά και άγνοια του κινδύνου, είναι συνήθως τα θύματα των απατεώνων, που φαίνεται να έχουν «έδρα» στη Βουλγαρία και αρκετούς συνεργάτες, ομοεθνείς τους στην Ελλάδα.

Το τελευταίο θύμα

Οι απατεώνες τις τελευταίες ημέρες έχουν κάνει αρκετές κλήσεις με σκοπό να εξαπατήσουν πολίτες στην περιοχή της Ηλείας.

Την Κυριακή το πρωί στον Πύργο μια 68χρονη από τη Βουλγαρία δεν υποψιάστηκε την απάτη και την πλήρωσε κανονικά

Ένας άγνωστος της τηλεφώνησε και προσποιήθηκε τον αστυνομικό που την καλούσε για να την ενημερώσει σχετικά με το τροχαίο που ενεπλάκησαν η κόρη και ο γαμπρός της με θύμα έναν ηλικιωμένο άντρα, ο οποίος φέρεται να βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Ο δράστης προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες που είχαν προκύψει από τη συγκεκριμένη εμπλοκή των συγγενικών προσώπων ζήτησε χρήματα και όταν αντιλήφθηκε πως ήταν μακριά από το «στόχο» των μετρητών, ζήτησε και κοσμήματα.

Έτσι κατάφερε να την πείσει να αφήσει σε συγκεκριμένο σημείο στην πόλη, σε κάδους σκουπιδιών, το ποσό των 1120 ευρώ και επίσης κοσμήματα αξίας 500 ευρώ περίπου.

Δεκάδες περιπτώσεις απόπειρας – 20 καταγγελίες

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό με τηλέφωνο εξαπάτησης στην περιοχή. Τουλάχιστον 20 πολίτες από την Κυριακή και μετά έχουν καταγγείλει στις αρχές, απόπειρες εξαπάτησης τους με το ίδιο σενάριο του τροχαίου που ενεπλάκη συγγενικό τους πρόσωπο (κόρη - γιος), όμως σε όλες αυτές οι πολίτες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και δεν «τσίμπησαν» τα λεγόμενα των απατεώνων.

Εκτιμάται πως έχουν υπάρξει και πολλές άλλες περιπτώσεις όπου οι πολίτες δεν προέβησαν καν σε καταγγελία της απόπειρας.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην είναι εύπιστοι και ακόμα και αν θεωρούν ότι μπορεί να πρόκειται για πραγματικό γεγονός, να επικοινωνούν με τα υποτιθέμενα εμπλεκόμενα πρόσωπα ή την Αστυνομία προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή όχι το γεγονός.

Του Γιάννη Σπυρούνη
Πηγή: ilialive.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top