4/24/2017
0 σχόλια

Μπαίνουν στο παιχνίδι τα «κοράκια»: Ξεκινά το κυνήγι σε καταναλωτικά και κάρτες!

4/24/2017 01:02:00 μ.μ.
Ξεκινά το κυνήγι σε καταναλωτικά και κάρτες
Ξεκινά το ανελέητο κυνηγητό στα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια και τις κάρτες από τις τράπεζες, καθώς πιάνουν δουλειά οι εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης προβληματικών δανείων.


Για εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες οι προτάσεις για ρύθμιση που θα δεχθούν από τις συγκεκριμένες εταιρείες είναι η τελευταία ευκαιρία, καθώς το επόμενο βήμα θα είναι η πώληση των δανείων σε εταιρείες-κοράκια.

Οι τράπεζες έχουν ήδη προχωρήσει στις διαδικασίες για να μεταβιβάσουν κόκκινα καταναλωτικά δάνεια 1,5 δισ. ευρώ στις εταιρείες διαχείρισης, ενώ τουλάχιστον άλλο 1 δισ. πρόκειται να μεταβιβαστεί το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι τράπεζες ξεκινούν από τη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων, η οποία περιλαμβάνει και ανείσπρακτες οφειλές από πιστωτικές κάρτες επειδή πρόκειται για μια κατηγορία οφειλών που έχουν πάρει σημαντικές προβλέψεις και είναι σε θέση να τα διαχειριστούν αποτελεσματικά, χωρίς να πλήξουν σοβαρά την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Ταυτόχρονα, από τις καθυστερημένες οφειλές για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες θα ξεκινήσουν μέσα στον χρόνο και οι πωλήσεις προβληματικών δανείων και ήδη έχει δρομολογηθεί η πώληση του πρώτου σχετικού πακέτου ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Πιο προχωρημένες στον τομέα της διαχείρισης των δανείων λιανικής τραπεζικής σε καθυστέρηση (καταναλωτικά, πιστωτικές κάρτες, προσωπικά δάνεια, στεγαστικά) είναι η Αlpha Bank και η Eurobank.

Η πρώτη έχει συγκροτήσει από κοινού με την Aktua (νορβηγικών πλέον συμφερόντων) τη Cepal, που είναι η πρώτη εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων που αδειοδοτήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος.

H Αlpha Bank έχει αποφασίσει να μην πουλήσει δάνεια σε funds και έτσι, διατηρώντας την κυριότητά τους, θα τα μεταβιβάζει για διαχείριση στη θυγατρική της Cepal.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να μεταβιβαστούν στη Cepal κυρίως καταναλωτικά δάνεια, κάρτες κ.λπ. ύψους 500 εκατ. ευρώ.

Διάβασε περισότερα στο: makeleio.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top